Pànxing Berguedà

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Cultura – Berguedà

Xavier Gonzàlez-Costa presenta la seva “Agonia”

Berguedà
c76b430f13f697c7e8f6389e61fe2e85.jpg
L'escriptor berguedà va presentar a Barcelona el seu darrer llibre “Agonia”. Un treball que inclou tres obres de teatre: “L'Home (un drama)”, Premi Vila de Gràcia de Textos Teatrals 2010, “L'Antiquari”, Premi Bambolina 2012, i “Agonia”, un diàleg entre la Vida i la Mort.

Amb aquest llibre, Gonzàlez-Costa aparca momentàniament la poesia i publica teatre, el gènere literari pel que ha estat més guardonat, ja que li ha valgut, a més dels dos premis que inclou el propi volum, el Premi Guillem d'Efak de Teatre Infantil i Juvenil 2012, per “La Caputxeta que escombrava l'escaleta”, una obra estrenada a Berga recentment per l'Agrupació Teatral La Farsa amb un èxit extraordinari de crítica i públic.
 
A més de la pròpia presentació del llibre, l'acte ce-lebrat al teatre modernista del Centre Moral i Instructiu de la Vila de Gràcia va incloure l'estrena, a càrrec de la companyia Teartum, d'un fragment de l'obra que dóna títol al volum, “Agonia”, que, gràcies a la seva excel·lent posada en escena, va emocionar al públic i va ajudar a que tota la presentació es desenvolupés amb un clima intimista i epidèrmic, inèdit en un acte d'aquestes característiques.
 
En un pròleg que delata al poeta que porta a dins, el mateix autor va situar el llit al centre de l'escena com a metàfora del món, i va ser en aquest món on l'autor es va acomodar, després que la Vida i la Mort, interpretades per les Teartum sembressin el dubte sobre la raó que, en paraules del mateix Xavier Gonzàlez-Costa, cal “admetre i acceptar, és un paraigua foradat”. Una de les actrius de Teartum és Laia Cubilles, una berguedana establerta a Barcelona i que va tenir, curiosament, com a un dels primers mestres de teatre, quan tenia 11 anys, a Gonzàlez-Costa. Un cop en aquest context, el periodista Carles Solà va conversar amb l'autor i amb directors de cada una de les tres obres que s'inclouen a “Agonia”.
 
L'acte es va cloure amb la intervenció del filòsof i escriptor, Josep Cunill, que va exposar les analogies insospitades amb la filosofia clàssica i contemporània a les que Gonzàlez-Costa arriba en el seu diàleg entre la Vida i la Mort que es publica a “Agonia”.
 
El proper 28 de març, inclòs en l'agenda dels actes organitzats per Òmnium Cultural del Berguedà, Xavier Gonzàlez-Costa presentarà el llibre al Casal d'Europa de Berga, la seva ciutat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.