Pànxing Berguedà

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Entrevistes – Berguedà

Cristina Estadella, propietària de la botiga Kémaku de Berga

Berguedà
06e9a5d2f10dcf2487f032355c6a556d.jpg
“Crec fermament en el comerç de proximitat, per això aposto per la botiga i per ampliar celebrant aquests 10 anys”

El passat mes d’abril va fer 10 anys que Cristina Estadella està al capdavant de la botiga Kémaku del Passeig de la Indústria (el Vall) de Berga. Parlem amb ella de com veu el comerç de proximitat i la moda…
 
Com vas arribar al món de la moda i el petit comerç?
Doncs treballava a Barcelona en una multinacional de tècnica de nòmines, n’estava molt contenta, però un dia de viatge cap a Andorra ens van oferir la possibilitat d’obrir una franquícia. Tenia 26 anys i em vaig decidir a emprendre i muntar la botiga. Després de 3 anys però la franquícia no s’adaptava al que volia el públic de Berga i comarca i vaig decidir seguir per lliure. El que sí que vam poder mantenir va ser el nom.
 
Amb tots aquests anys, una dècada sencera, què has pogut aprendre dels berguedans i els seus gustos per la moda?
Els berguedans es preocupen per la seva imatge. La cuiden. Els agrada l’exclusivitat, és a dir, peces que no es repeteixin gaire per poder tenir un estil propi i únic.
 
Què et demanen?
Innovar. Tinc un tipus de clientela que busca coses diferents i que variïn setmana a setmana. Això és justament una de les coses que em diferencia com a botiga. Cada setmana, quan estem en temporada, porto articles nous.
 
I ara què Kémaku ha complert 10 anys, quins són els reptes?
No és fàcil mantenir una botiga d’aquestes característiques. El petit comerç està patint molt, cada vegada hi ha més competència i no pots estar quiet si vols sobreviure… Per aquest motiu la meva intenció és ampliar i estrenar una secció de nadons d’1 a 36 mesos i ho farem amb la marca Mayoral, de llarga trajectòria i qualitat en el sector. Així podrem continuar oferint un servei de moda a tota la família. La veritat és que estic molt il•lusionada. Fa més de 40 anys que Mayoral es dedica a la moda infantil i, sense dubte, és una de les que té millor relació qualitat-preu del mercat.
 
Què destacaries d’aquests 10 anys?
La veritat és que jo arribava de fora i tothom em deia que Berga i la seva gent eren molt tancats… No hi estic d’acord! Estic encantada amb la rebuda que em van fer i sempre m’he sentit molt acollida. M’agrada molt treballar de cara al públic i crec fermament en el comerç de proximitat. Per això em prenc amb il·lusió el dia a dia tot i les dificultats. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.