Pànxing Berguedà

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Entrevistes – Berguedà

Joan Boixader i Rosanna Camprubí. Ballarins

Berguedà
8c8d8ebd22ce7372706bc4cac244fffc.jpg

Guanyadors del 3r lloc dels 10 balls al Campionat d'Espanya.

Es pot ballar sense sentir la música? Possiblement la resposta de la majoria de gent seria que no, que això és una cosa impossible… Però la Rosanna i el Joan han demostrat que sí. I no només això, sinó que han pujat al podi del Campionat d'Espanya dels 10 balls i no en tenen prou. Una meningitis als 3 anys va deixar-la sense oïde, però la força de voluntat i les ganes de ballar només prometen que èxits a aquesta jove parella berguedana.

Des de quan balleu?

Els pares de la Rosanna ens van animar a anar amb ells a fer ball al Local Avianès. I així vam començar, fent ball social, el que és conegut com a ball de Festa Major. D'això ja fa 15 anys. Després de passar per tots els grups teníem ganes de continuar i va ser quan vam baixar a Manresa. Des de fa 8 anys fem ball de competició.

I la sordesa de la Rosanna no ha estat un impediment…

Els professors, tan els d'Avià com els de Manresa, m'han animat sempre molt, tot i que també n'hi han que no es creien que poguéssim arribar a competir. Però amb entrenament i constància vam anar millorant.

Una millora que us ha portat al podi del Campionat de Catalunya i també el d'Espanya i això sense pertànyer a una categoria especial, oi?
 
No, no, competim a la categoria Sènior 1A (la màxima) amb les mateixes condicions que la resta de parelles, no hi ha una categoria especial per la seva sordesa. De fet, hi ha competicions amb gent que té minusvalies, però no és el cas.

I com t'ho fas Rosanna? Què és per tu el ball?

La meva música és el seu cos… Ell em guia i jo em deixo portar. Així és com es balla, de fet és l'home que porta la parella. És un esport de coordinació i com a parella intentem que això funcioni. En llatins és més difícil, perquè he d'anar més sola. Quan em sento segura és en els que podem anar agafats i seguint les seves indicacions.

I tu Joan com ho portes?

M'agrada guiar i sóc molt competitiu! És molt important tenir clares les indicacions i tenir una bona connexió amb la mà, seguir bé el ritme i en el cas dels llatins, ser més expressiu. La veritat és que perquè ella pugui ballar jo he de ser molt bo en la conducció i això em motiva. També és cert que és una cosa que el jurat valora, les dones s'han de deixar guiar.

Què és el que més us agrada de ballar?

És un esport que fas amb parella i que t'ajuda a desconnectar del tot i de tot. És un esport dur, cansa molt i per competir es necessita disciplina d'entrenament. De fet, hauríem d'entrenar cada dia un parell o tres d'hores…

Tercers de Catalunya de 10 balls, també tercers d'Es-panya de la mateixa categoria i d'estàndards se-tens. Quin és el vostre objectiu, el vostre somni?

El nostre objectiu era arribar al pòdium i això  ho hem aconseguit aquest any.  Ara al setembre tornarem a fer el de Catalunya i esperem també millorar-ho. Evidentment ens agradaria quedar primers i també poder-nos-hi dedicar professionalment. Ara fem classes tan particulars com al centre esportiu de Berga CEEC. Ens agradaria a la llarga tenir la nostra pròpia escola de ball.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.