Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Entrevistes – Berguedà

Jordi Turull i Negre, dirigent del PDeCAT i candidat per “Junts per Catalunya”

Berguedà
9bfaf6517d9d3dfd7f0a60fad1a55b91.jpg
El temps que ens ha tocat viure… per en Josep M. Rossinyol. 

Després de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, Jordi Turull va ser escollit president del grup parlamentari de “Junts pel Sí” fins al 14 de juliol del 2017, quan el president Carles Puigdemont  el va nomenar Conseller de Presidència i portaveu del Govern. El 27 d’octubre de 2017, el Parlament de Catalunya proclama la República Catalana, i el Senat espanyol aplica l’article 155 de la Constitució. El President de la Generalitat i tot el seu govern són destituïts. El 2 de novembre de 2017, Jordi Turull i set membres més del Govern català, després de declarar a l’Audiència Nacional, ingressen a presó. El 4 de desembre, però, va sortir en llibertat sota fiança en passar la causa al Tribunal Suprem.
 
Com definiria els temps que li ha tocat viure? 
Des de fa ja uns quants anys m’ha tocat viure en un temps estrany. Vaig entrar en un món que desconeixia en absolut, i per tant estar en una altra dimensió, una dimensió desconeguda, i ara ja la conec.
 
S’hauria imaginat mai que aniria a presó?
No. Últimament com que tot eren amenaces, i coneixent l’estat espanyol, t’anaves conscienciant de què et podia passar. El que passa és que fins que no et posen al calabós de l’Audiència Nacional no en prens autèntica consciència, tot el que t’has imaginat no té res a veure.
 
Aquest fet li ha canviat la manera de veure la vida?
Sí, perquè les coses petites les valores molt més, quan les perds és quan les valores més. Poder sortir a donar un vol, poder sortir i fer una mica el que vols, res material en definitiva. El valor d’aquestes petites coses només te n’adones quan estàs absolutament tancat en un lloc, encapsulat i disciplinat.
 
Ha canviat el seu concepte de Justícia? 
Em mira, i em diu: “Aquí… no puc contestar”.  Jo li dic “Ho entenc” i canvio de tema.
 
Coneix el Berguedà? 
Jo, des dels 7 anys, pujo a Josa del Cadí. He travessat el Berguedà, des que era petit, centenars de vegades. Per Berga hi he passat des que la carretera anava per baix a Sant Salvador de la Vedella. Vaig veure com anaven construint l’embassament i he vist l’evolució de la comarca. De fet, conec molta gent de Berga. Recordo que des de Parets del Vallès trigàvem 4 hores a arribar a Josa i ara es fa en 1 hora i tres quarts.
 
Estar a presó ha de ser depriment, li agradava rebre cartes o postals? 
Quan ets a la presó, una postal et pot arreglar una tarda. Veure una foto del Pedraforca, o del Cadí, d’allà on sóc feliç, t’allibera. Dono les gràcies a tota la gent del Berguedà pel seu escalf.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.