Pànxing Berguedà

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Berga crea una campanya per promoure el civisme en l’oci nocturn

Berguedà
Berga crea una campanya per promoure el civisme en l’oci nocturn

El soroll i la pertorbació del descans veïnal o l’abandonament de deixalles al carrer són alguns dels efectes vinculats a les botellades, les trobades informals de joves que es produeixen de nit en l’espai públic per consumir begudes alcohòliques.

Per prevenir aquesta problemàtica malauradament recurrent, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga crea una campanya que porta per nom “Salva la Nit” per promoure el civisme en l’oci nocturn. S’activarà en coordinació amb la Policia Local i Energy Control de l’Associació de Benestar i Desenvolupament,. La iniciativa s’adreça a joves d’entre 15 i 25 anys i té l’objectiu de fomentar el consum responsable i el gaudi de la nit respectant l’espai públic i el descans nocturn dels veïns i veïnes. La campanya comptarà amb material de difusió i marxandatge i també inclourà accions amb equips especialitzats d’educadores i educadors de carrer.

Diversió i responsabilitat

‘Salva la nit’ és una campanya dissenyada amb un to proper, positiu, empàtic i emocional. Té la voluntat d’involucrar el jovent i transmetre que la diversió nocturna també ha de ser compatible amb el civisme, la prudència, la responsabilitat i l’empatia. En aquest sentit, la campanya comptarà amb quatre peces gràfiques basades en diferents eixos temàtics. Un serà la neteja de l’espai públic, juntament amb la reducció del soroll, la prevenció per evitar els contagis per la Covid-19 i el foment del consum responsable de begudes alcohòliques. La campanya, elaborada per la berguedana Paula Gonfaus, compta amb logotip propi i també peces gràfiques que es difondran progressivament. Es farà a través de les xarxes socials de l’àrea de Joventut i l’Ajuntament de Berga. També es crearà material de marxandatge (adhesius, bosses, etc.) que es distribuirà entre el jovent durant el desenvolupament de diverses accions al carrer.

Sensibilització a peu de carrer

La campanya ‘Salva la nit’ comptarà amb la col·laboració de l’equip de professionals d’Energy Control per  sensibilitzar sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Per fer-ho, hi haurà un servei itinerant amb educadores i educadors de carrer que recorreran diverses zones de la ciutat on habitualment es concentren les botellades per oferir informació, assessorament i formació per disminuir els riscos en el consum de drogues. Aquestes accions es portaran a terme el dies 7 i 8 d’agost, de 10 de la nit a 2 de la matinada.

Un projecte d’oci saludable

La campanya té un pressupost d’uns 5.250 € i també preveu poder realitzar altres accions. ‘Salva la nit’ forma part del Projecte Oci Saludable que coordina l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga. Hi inclou campanyes per fomentar un consum menys abusiu així com accions per a la prevenció de riscos en els primers consums d’alcohol i drogues.

Si t’ha agradat llegir Berga crea una campanya per promoure el civisme en l’oci nocturn, també et pot interessar llegir Aprofita aquest estiu per formar-te

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.