Pànxing Berguedà

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Joguines que respecten el desenvolupament natural dels infants

Berguedà
Joguines que respecten el desenvolupament natural dels infants
Happy preschool age children play with colorful plastic toy blocks. Creative kindergarten kids build a block tower. Educational toys for toddler or baby. Top view from above.

Per paresinens.cat / AMIC

El joc ens ajudarà a incorporar valors com el respecte pel rival, saber guanyar i perdre, la superació o l’esforç.

Les joguines són il·lusió i diversió però també són moltes altres coses. Són una manera de descobrir coses noves, de despertar la curiositat i la creativitat, de fomentar el creixement dels infants i de socialitzar. D’un temps ençà, malauradament però, les joguines s’han tornat una mercaderia més, i així són tractades pels mitjans. Una pena. Us donem idees de joguines que respecten el desenvolupament natural dels infants.

Us convidem primerament a ser conscients d’allò que estem donant als nostres infants. De la mateixa manera que no donaríem a menjar allò que pot fer mal als nostres fills, també hem de vigilar amb què juguen. De vegades és una qüestió de seny. No es tracta de “prohibir” joguines (com tampoc prohibim totalment menjar dolços per exemple) però sí de vigilar el que regalem i fer-ho de forma conscient. Una bona idea pot ser la d’equilibrar el que entra a casa. Combinar joguines que hem vist a la televisió o de la “Pel·lícula de l’Any” amb d’altres que tinguin propostes més obertes.

Les joguines que els ajudaran al seu desenvolupament natural són: jocs simbòlics sense rols ni directrius, de construcció, jocs de taula cooperatius, jocs per aprendre lògica i matemàtiques, propostes per dibuixar, pintar, per fer treballs manuals, joguines científiques, etc.

Si t’ha agradat llegir l’article Joguines que respecten el desenvolupament natural dels infants, també et pot interessar Descobreix un munt de jocs educatius per als teus fills.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.