Pànxing Berguedà

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Notícies – Berguedà

L’estat de la pandèmia al Berguedà

Berguedà
L'estat de la pandèmia al Berguedà. El mapa mostra el nombre de casos acumulats per municipi de Catalunya l'11 de maig de 2020 (Foto: http://aquas.gencat.cat).

Aquest és l’estat de la pandèmia al Berguedà. Fins avui un total de 100 persones han mort per coronavirus al Berguedà.

Les defuncions de les darreres hores han elevat fins al centenar la xifra de persones que han mort al Berguedà per coronavirus des de l’inici de la pandèmia.
Segons el mapa de Salut de mortalitat pel virus a Catalunya, la taxa de defuncions per habitant a la comarca segueix sent de les més altes de Catalunya, només superada per l’Anoia. Pel que fa a la resta de la Catalunya Central, el total de decessos contagiats pel virus supera els 1.300. Paral·lelament, la xifra d’ingressats segueix a la baixa. Segons les darreres dades, entre els hospitals d’Igualada, Manresa, Berga i Vic, a hores d’ara hi ha 280 pacients ingressats amb la covid-19.
La situació al Bages, Berguedà i Solsonès

Al Bages, des de l’inici de la pandèmia han mort 448 persones, 20 des de dilluns. No obstant, seguint la tendència de la resta del territori, els ingressos per la covid-19 segueixen caient. A l’Hospital de Manresa hi ha ara 37 persones ingressades, 22 menys que dilluns.

Al Berguedà ja han mort 100 persones, cinc des de dilluns. La xifra de pacients ingressats a l’hospital de referència, el Sant Bernabé de Berga, segueix reduint-se i ara hi ha 29 pacients ingressats, un 35% menys que a l’inici de la setmana.

El Solsonès, en canvi, es manté en la mateixa línia i no s’han comptabilitzat més morts. Des de l’inici de la pandèmia han mort dues persones, fet que provoca que, a diferència de la resta de comarques de la Catalunya Central, té una de les taxes de mortalitat més baixes de Catalunya.

La situació a l’Anoia, Osona i Moianès

L’Anoia es manté, aquest divendres a la tarda, com la comarca de la Catalunya Central amb més defuncions i la del país amb una taxa de mortalitat més elevada. No obstant això, des de dilluns s’han confirmat només dues defuncions, fet que eleva a 454 les víctimes mortals. Per contra, els ingressos es mantenen a la baixa amb 27 pacients.

Pel que a Osona, és la comarca que ha registrat més defuncions amb coronavirus aquesta setmana. La xifra s’eleva a 276, 35 més que dilluns. Segons les darreres dades del Consorci Hospitalari de Vic, els ingressos també van a la baixa. Hi ha 104 pacients amb la covid-19.

El Moianès també ha hagut de lamentar noves defuncions en els darrers dies. En una setmana han mort sis persones, i ja són 23 el total de decessos comptabilitzats.

ACN Manresa

Altres articles

Si t’ha agradat llegir la notícia L’estat de la pandèmia al Berguedà, potser també t’interessa aquesta informació Així està l’activitat econòmica al berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.