Pànxing Berguedà

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Notícies – Cerdanya Berguedà

Tornen les obres per instal·lar la fibra òptica

Cerdanya Berguedà
Treballs d'instal·lació de la fibra òptica a l'eix del Llobregat
Pla general dels treballs d’instal·lació de la fibra òptica a l’eix del Llobregat, a l’altura de Cercs. Imatge del 29 d’octubre del 2018. (Horitzontal)

Tornen les obres per instal·lar la fibra òptica i és que el Govern català activa de nou el desplegament de la xarxa de fibra òptica en el tram Bagà-Puigcerdà.

El Govern ha iniciat aquest dilluns les obres de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat en deu capitals de comarca i 51 municipis. Les obres, aprovades per via d’urgència, asseguraran la connectivitat a diverses zones per “garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial”. Les obres arrenquen amb la canalització del tram Bagà-Puigcerdà i començaran a la resta de trams al llarg del mes de maig.
El desplegament permetrà connectar deu capitals de comarca – Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques i Sort- i fins a 51 municipis. El 2020 quedaran totes les capitals de comarques connectades i els municipis al seu pas, amb una cobertura del 84% a Catalunya.

La declaració de les obres d’emergència ha estat motivada per la situació derivada de la crisi del coronavirus. En període de confinament l’increment del trànsit d’Internet ha estat d’entre un 50% i un 80% de mitjana a Catalunya. En aquest context, la connectivitat s’ha convertit en un bé “de primera necessitat” per donar resposta a les noves situacions econòmiques i socials, com el teletreball, la formació i el comerç ‘online’ o els tràmits en línia.

A més, el desplegament de la xarxa de fibra òptica facilita el desplegament d’altres xarxes finalistes de fibra òptica. Són xarxes que s’instal·len per part dels operadors de telecomunicacions en municipis amb nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació.

Un cost de 2,5 MEUR per fer arribar la fibra òptica a Puigcerdà l’any 2020
L’octubre de 2018 es va inaugurar un tram de cinc quilòmetres de banda ampla dins municipi de Cercs. El cost total de les obres és de 2,5 MEUR i permetrà fer arribar la fibra òptica a Puigcerdà a finals d’aquest any 2020. Les obres iniciades aquest dilluns a Cercs hauran de completar fins a 44 quilòmetres de xarxa per arribar a la capital de la Cerdanya. La xarxa s’entén al llarg de la C-16, l’eix del Llobregat.
ACN Cerdanya Berguedà
Altres articles
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia Tornen les obres per instal·lar la fibra òptica potser també t’interessa La Cerdanya entra dilluns a la fase 1 de desconfinament

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.