Pànxing Berguedà

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Berga celebrarà la festa d’Els Elois Postconfinats

Berguedà
Berga celebrarà la festa d'Els Elois postconfinats

La pandèmia de la Covid-19 ha impedit la celebració de la majoria de festes populars d’estiu, però algunes d’aquestes celebracions han adoptat nous formats per adaptar-se a les restriccions i mesures de seguretat.

Berga celebrarà la festa d’Els Elois Postconfinats, que comptarà amb una sèrie d’actes divulgatives i culturals del 24 al 26 de juliol. El passat mes de juny, l’Ajuntament de Berga i la Junta Conservadora d’Els Elois van decidir suspendre la festa per la impossibilitat de realitzar-la amb normalitat. Tot i això, les àrees de Festes i Joventut han treballat conjuntament per oferir la programació ‘Els Elois Postconfinats’ que inclourà activitats presencials i virtuals.

Vetllada de jocs al carrer

La programació postconfinada d’Els Elois començarà el divendres 24 de juliol amb una sessió del ‘Club del Joc’. Es tracta d’una vetllada dedicada als jocs de taula oberta a tots els públics. Es farà a la Plaça de Viladomat, a partir de dos quarts de deu del vespre. L’activitat serà gratuïta i estarà dinamitzada pels monitors i monitores de la Cia. de Jocs l’Anònima. Per participar-hi, caldrà fer ús de la mascareta i utilitzar el gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans.

Tradició sardanista

La Residència de Sant Bernabé acollirà un concert de sardanes interpretat per la Cobla Pirineu amb la col·laboració de la Colla Sardanista Cim d’Estela. L’actuació es farà a la zona d’aparcament del centre residencial per garantir les mesures preventives de distanciament social. L’actuació es realitzarà el dissabte 25 de juliol a les set de la tarda.

Ofici solemne en honor a Sant Eloi

El diumenge 26 de juliol, l’església de Sant Francesc celebrarà una missa en honor a Sant Eloi, a dos quarts de dotze del matí. L’església franciscana va ser el lloc on es va fundar la confraria del gremi d’Els Elois. Actualment s’hi conserva l’altar dedicat a aquest sant, que era el patró del gremi. D’altra banda, les persones que assisteixin a l’ofici religiós hauran de respectar les mesures preventives d’higiene, seguretat i aforament.

Píndoles de coneixement sobre la festa

La programació també inclourà una proposta virtual per difondre el coneixement sobre diversos aspectes de la festa com per exemple l’origen de la confraria del gremi d’Els Elois, la música i la presència d’animals de càrrega o de bast. També s’oferirà una comparativa entre Els Elois i La Patum. En concret, s’han elaborat quatre píndoles audiovisuals breus que estaran protagonitzades per Dolors Santandreu (historiadora), Mariona Casellas (pianista i professora de piano), Joan Zamora (antropòleg) i Judit Lucas (historiadora). El projecte es titula “Àgora Cultural”.

Els vídeos es publicaran a les xarxes socials de l’Ajuntament de Berga i Àgora Cultural Berga i també s’emetran per Televisió del Berguedà. La iniciativa es completarà amb un qüestionari anomenat ‘Què en saps, d’Els Elois?’ que es publicarà a través de la funció ‘Històries’ del perfil oficial d’Instagram del consistori berguedà durant la setmana de celebració. Els Elois, la festa dels oficis i l’aigua, ha estat impulsada per les àrees de Festes i Patrimoni Cultural i Museus juntament amb Televisió del Berguedà.

Si t’ha agradat llegir l’article Berga celebrarà la festa d’Els Elois postconfinats, et pot interessar llegir l’agenda de la nostra Revista Pànxing Berguedà

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.