Pànxing Berguedà

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Cultura – Berguedà

XXXV Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre

Berguedà
a2573324950e4c6a90cf85a14e9c0cbc.jpg
La Polifònica de Puig-reig ja té organitzat desde principis d'estiu el programa de concerts  d'un festival que aquest any presenta algunes novetats, per això us volen explicar la diversitat de formacions i estils que ens faran gaudir amb la música coral en aquesta 35a. edició.

D'entrada,aquest any destaca el concert avançat del cor filipí Ateneo Chamber Choir, que durant el mes de juliol va estar de gira europea i hem tingut la gran ocasió de poder comptar amb la seva presència i amb un gran èxit de públic, el passat dia 29 de juliol. Per això s'ha inclòs al festival encara que sigui fora les dates habituals del setembre. Poder escoltar un cor filipí sempre ha estat un gran alicient per als amants del cant coral, i aquesta vegada la qualitat i grandesa de les seves veus no va defraudar aquells que en altres ocasions han tingut ocasió de gaudir amb algun dels cors filipins que han passat pel festival.
 
Pel que a la programació del setembre, la coral estrangera que podrem escoltar promet bastant, ja que es tracta d'un cor universitari rus: el Cor Acadèmic de l'Universitat Estatal de Petrozavodsk, amb 50 anys de trajectòria i amb nombrosos premis en certamens nacionals i internacionals de cant. També s'ha de comentar que s'ha volgut programar un concert de marcat signe català, per sumar-se als actes de commemoració del Tricentenari: per això s'ha convidat la cobla La Principal de la Bisbal, que oferirà un concert de sardanes amb alguna intervenció conjunta amb la Polifònica, amb la qual els uneixen forts vincles desde fa molts anys gràcies a les moltes col·laboracions en concerts i gravacions de CD's.
 
Per tercer any consecutiu, l'actuació de dissabte anirà a càrrec d'un grup folklòric de cant i dansa, la qual cosa dóna també més diversitat als concerts habituals de cant coral, i també és una forma de col·laborar amb ADIFOLK que organitza les Jornades Folklòriques de Catalunya.
 
En el concert de cloenda, i per donar un toc diferent a l'habitual, la coral catalana convidada serà el Cor Carlit, que té com especialitat la música Gospel. D'aquesta manera es vol celebrar que fa 40 anys la coral Polifònica, llavors anomenada Joventut Sardanista, va interpretar per primera vegada un símbol del seu repertori: el tema Oh Happy day.
 
També hi haurà l'actuació de les germanes Conangla, molt vinculades a la coral de Puig-reig, que són destacades intèrprets al violí i violoncel i oferiran una mostra del treball que estan fent en l'àmbit de diverses orquestres i formacions catalanes com la JONC o la JOCG.
 
PROGRAMA:
Dijous 4 de setembre
21.30h Cor Acadèmic de l’Universitat Estatal de Petrozavosdsk – Rússia. 
 
Divendres 5 de setembre
21.30h Cobla La Principal de la Bisbal. 
 
Dissabte 6 de setembre
21.30h Grup folklòric Raslavican – Eslovàquia.  
 
Diumenge 7 de setembre
11.30h Missa cantada. Parròquia de Puig-reig.
18h Concert de cloenda. Coral Carlit – Catalunya. Duet Júlia i Carla Conangla (violí – violoncel). Polifònica de Puig-reig. Cor Acadèmic de l’Universitat Estatal de Petrozavodsk.

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.