Pànxing Berguedà

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Entrevistes – Berguedà

La Banda del Panda, grup musical

Berguedà
8f4f3ce603e0a9c7daf6b5c891a6b7b3.jpg

La Banda del Panda és una “vella” coneguda del Berguedà. Aquest grup de música del Barri del Coll de Barcelona puja, any rere any, a la comarca a fer-nos ballar i saltar amb la seva música, la que ells defineixen com a “sarau”. La pròxima cita serà el divendres 5 de Juny a la nit, divendres de Patum, a la General.

Hi presentaran el seu nou disc: VIU (Kasba Músic), en una nit programada per saltar i ballar acompanyats dels Diatònic d'Aranyons de Sant Llorenç de Morunys, que faran de teloners amb el seu folk-rock que versiona cançons catalanes.
 
VIU, el nom del disc ja ve carregat d'intencions. Què hi trobarem? 
El disc té 12 cançons enèrgiques i optimistes on es barregen diversos gèneres musicals al voltant del nostre estil singular. La principal diferència respecte el primer és que hem incorporat una petita secció de vents (trombó i trompeta) i que hi ha molta més presència de guitarres elèctriques. El títol de Viu no és casual ja que és una paraula amb 6 significats i tots encaixen amb el que volem transmetre en aquest segon disc.
   
De la Rumba Catalana de l'inici ja només en queden pinzellades. Com ha evolucionat el grup?
Sí que és cert que fa 6 anys, quan vam començar, la rumba era l'idioma principal del nostre llenguatge musical. Amb els anys, i amb el contacte amb molts més músics,  hem anat introduint de forma natural alguns altres gèneres al nostre llenguatge, com són  el reggae, la cúmbia o l'ska,  sempre amb l'objectiu de fer ballar a la gent que ens escolta.
 
El disc està previst que surti el 29 de maig i hi trobem temes com Bonica, Especial, Fum o Terroristes de l'amor. S'ha enamorat la Banda del Panda?
La Banda del Panda és molt d'enamorar-se i poc de relacions estables (riuen). El músics sí que tenim les nostres vides més normals i familiars però la “Banda” en conjunt sempre intenta promocionar l'amor lliure i espontani amb el públic perquè sense passió, la majoria de les coses no valen la pena.  
 
 
Alguns dels hashtags que sovint us acompanyen són #festa i #sarau. La Banda és sinònim o presoner dels seus hashtags?
Ara mateix estem bastant enganxats al de #festafusió i no sé si en som esclaus però ens sembla una bona manera de trobar-nos a les xarxes amb gent que compartim maneres de fer i viure la música. En qualsevol cas, la xarxa social que ens agrada més i on estem més a gust  són les places i el terrasses dels barris i pobles.
 
Està clar que la Banda del Panda va arrelant per les contrades i fent bones amistats. Divendres de Patum tocareu amb els Diatònic d'Aranyons. Què es trobaran les persones que vinguin a la general el 5 de juny? Quines novetats presenta la Banda del Panda?
Per a nosaltres seran moltes novetats ja que estrenem format, espectacle i nou disc. A més a més també projectarem el videoclip del primer single del disc que han dirigit dos joves de Berga. Per si no fos prou també hi seran els  Diatònic d'Aranyons i serà en plena Patum així que tot plegat té pinta d'acabar tard i ben amunt…
 
Finalment, ens agradaria saber per què heu escollit Berga i la Patum per venir a presentar el disc i per ser l'inici de la vostre gira?
Doncs perquè sempre hem tingut molt bona rebuda al Berguedà i com que les dates de presentació del disc coincidien amb una festa tan bestial com és la Patum vam tenir clar que havíem de fer el possible per poder venir a Berga a començar aquesta nova etapa.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.