Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Agendes – Berguedà
corpus
Agenda cultural
Desde
Dissabte
29
maig
Fins
Divendres
18
juny

Berga celebrarà la festivitat del corpus amb una àmplia programació cultural i patumaire

Berguedà
Enguany no hi haurà Patum, però sí que se celebraran les festes del Corpus de Berga. L’Ajuntament, en col·laboració amb el Patronat de La Patum i una vintena d’organismes i entitats berguedanes, han ideat una àmplia programació cultural i patumaire que es portarà a terme del 15 de maig al 18 de juny.

En aquest gran ventall d’activitats programades s’hi comptarà una conferència en el marc de la iniciativa ‘Àgora Cultural Berga’ per conèixer diversos aspectes sobre l’origen i l’evolució històrica de diverses comparses que enguany compleixen 400 anys.

Les exposicions també faran acte de presència amb la pròrroga de la ja activa al Convent de Sant Francesc, a la qual se li sumaran les celebrades a l’escola Llar Santa Maria de Queralt i una exposició exterior en forma de lones amb imatges patumaires repartides pel poble. No hi pot faltar tampoc la música de cobla i les melodies patumaires, amb les actuacions de la Banda de l’Escola Municipal de Música, així com el concert del XXIIIè Memorial Ricard Cuadra protagonitzat per la Banda del Memorial Ricard Cuadra.

També podrem escoltar dues actuacions realitzades per la Cobla Pirineu i la Cobla Berga Jove a la plaça de Viladomat. Noms consolidats de la música també hi seran presents, com JazzWoman, Joan Miquel Oliver i Xavi Sarrià.

Els més petits de casa i les seves famílies podran gaudir d’espectacles pensats per a ells i elles amb la Dàmaris Gelabert, l’espectacle “Somnis de sorra”. Una sessió especial de jocs de taula, a càrrec de la Cia. de Jocs l’Anònima. Les activitats programades són gratuïtes, a excepció del concert del XXIIIè Memorial Ricard Cuadra (12 €) i l’espectacle ‘Somnis de sorra’ de la Cia. Ytuquepintas (10 € entrada general i 6 € menors fins a 10 anys). Les persones que vulguin participar en les activitats han d’inscriure’s a www.ticketara.com (La majoria de places disponibles estan exhaurides).

No serà necessari inscriure’s als concerts de cobla de la plaça de Viladomat, però l’aforament serà limitat. La informació i venda d’entrades per a l’espectacle ‘Somnis de sorra’ estarà disponible al web www.castellersdeberga.cat.

PROGRAMA D’ACTES

Dissabte, 29 de maig

A les 19 h, al Teatre Municipal de Berga, CONCERT DE PATUM: XXIIIè MEMORIAL RICARD CUADRA amb la Banda del Memorial Ricard Cuadra.
Preu: 12 €.
Inscripció prèvia a https://ticketara.com i 1 hora abans del concert fins a completar l’aforament.

Diumenge, 30 de maig

A les 12 h, al Claustre de Sant Francesc, CONFERÈNCIA amb motiu dels 400 anys de les comparses del TABAL, la figura de Sant Miquel (ÀNGELS), la GUITA GROSSA i els vestidors de PLENS i MACES. Entrada gratuïta.

De 16 a 20 h, a la plaça de Viladomat (en cas de pluja, a l’Espai Jove. C/ Mn. Espel, 13),EL CLUB DEL JOC especial Patum amb la Cia. de Jocs l’Anònima. Entrada gratuïta. Aforament limitat.
Inscripció prèvia a https://ticketara.com i 1 hora abans del concert fins a completar l’aforament.

Dimarts, 1 de juny

De 18.30 a 20:30 h, a l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, EXPOSICIÓ DE LA PATUM DE LA LLAR. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a https://ticketara.com i 1 hora abans del concert fins a completar l’aforament.

Dijous, 3 de juny

A les 10:30 h, a l’església parroquial de Santa Eulàlia,MISSA MAJOR. L’Orfeó Berguedà cantarà la missa i, al final, interpretarà l’Himne del Sagrat Cor de Mn. Marià Miró.

A les 12 h, a la plaça de Viladomat, CONCERT amb la Cobla Pirineu. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Divendres, 4 de juny

A les 17:30 h, al Teatre Municipal de Berga, ESPECTACLE INFANTIL ‘Soc feliç’ amb Dàmaris Gelabert. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a https://ticketara.com i 1 hora abans del concert fins a completar l’aforament.

Dissabte, 5 de juny

D’11 a 13 h, JORNADA PROFESSIONAL DE PROJECTES DE CULTURA POPULAR INFANTIL.Presentació de casos de bones pràctiques en la implicació dels infants en el sí de la cultura popular. Retransmissió en directe pel canal de YouTube de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

A les 11:30 h, al Teatre Municipal de Berga,ESPECTACLE ‘Somnis de sorra’ amb la Companyia Ytuquepintas.
Preu: 10 € (entrada general) i 6 € (fins a 10 anys).
Venda d’entrades i més informació a www.castellersdeberga.cat.

A les 18 h, a la plaça de Viladomat, CONCERT amb Joan Miquel Oliver. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a https://ticketara.com i a taquilla 1 hora abans del concert fins a completar l’aforament.

Diumenge, 6 de juny

A les 18 h, a la plaça de Viladomat, CONCERT amb la Cobla Berga Jove. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Divendres, 18 de juny

A les 19 h, al Teatre Municipal de Berga, CONCERT amb Xavi Sarrià. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a https://ticketara.com i a taquilla 1 hora abans del concert fins a completar l’aforament.

*L’organització es reserva el dret de modificar o cancel·lar qualsevol de les activitats previstes.

ACTES PARAL·LELS

Del 2 al 6 de juny

EXPOSICIÓ DE LA COMPARSERIA DE LA PATUM, al Convent de Sant Francesc. Entrada gratuïta.

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES DE SALTS DE PATUM, a les places de la ciutat.

EXPOSICIÓ DE CARTELLS, PROGRAMES I FOTOGRAFIES DE LA PATUM, en aparadors de la ciutat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.