Pànxing Berguedà

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Agendes – Berguedà
Cartell Sant Llorenç Pacem in Terris_21
Agenda cultural
Desde
Dissabte
18
desembre
Fins
Diumenge
26
desembre

Concerts Pacem In Terris

Berguedà
Al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà

Ja són una tradició els concerts que el Monestir de Sant Llorenç ofereix per Nadal i cap d’any que porten el títol “Pacem In Terris”.

L’associació Civitas Cultura els organitzem des de l’any 2017 i clouen l’any de la programació cultural al monestir; i enguany també tanquen la 2ª Biennal Romànic Berguedà.

Reserves: https://www.civitascultura.org/visites

Programa d'activitats
18 de desembre, 2021
6:00 pm

Concert de Nadal - Grup Vocal V9

Monestir de Sant Llorenç - Guardiola de Berguedà

Nadales i Llach, cançons de celebració i llibertat

El Grup Vocal V9 es una formació coral no professional que va néixer el 1996 a Viladomiu Nou, antiga colònia tèxtil del municipi de Gironella. D’aquí el nom de V9.
A l’empara del seu lema, “gaudim cantant”, el seu repertori és variat, des de les composicions clàssiques a les més modernes, cançons sacres o les cançons populars i tradicionals. La direcció del V9 és a càrrec de Carles Rulló, que a la vegada també és el pianista i arranjador de moltes de les peces que interpretem.
En el Concert de Nadal presenten un repertori amb dos vessants ben diferenciats. Per una banda, un repertori de nadales tradicionals. Per altra, un tast d’un projecte més extens, “Passejant amb en Llach”, en el qual volen retre homenatge a un dels cantautors més brillants i més compromesos amb la llibertat i la defensa dels pobles reprimits.


Acompanya el grup vocal un grup de músics no professionals: piano, acordió, violí, viola, flauta travessera, guitarra, contra-baix i percussió. 

26 de desembre, 2021
6:00 pm

Concert de Final d'Any - Quintet Indora

Monestir de Sant Llorenç - Guardiola de Berguedà

Madrigals bucòlics amorosos per acomiadar el 2021

El Quintet Indora ens presenta un programa format per madrigals italians de Claudio Monteverdi i madrigals anglesos de diferents autors. Nymphs of Diana ens trasllada a l’univers poètic de les èglogues, el subgènere líric de tema amorós que idealitza la vida bucòlica dels pastors. En l’entorn natural d’aquest paradís terrenal, pastors i nimfes expliquen els seus amors i desamors.
Amb textos de diversos poetes recorrerem les històries d’alguns dels personatges que habiten aquesta Arcàdia mítica: la bella Fillis, objecte tant d’amor i desig com de súplica i compassió, el dissortat Glauco que plora la mort de Corinna… Els enamorats exalten l’erotisme o bé es planyen pel desengany. La natura, que es presenta en tota la seva esplendor, fa de marc per als cants dels pastors i les nimfes de la deessa Diana, que malgrat les penes ballen i celebren l’amor.

Concert patrocinat per l’Associació Nits Musicals de Guardiola de Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.