fbpx

Pànxing Berguedà

23, octubre del 2021

23, octubre del 2021

Agendes – Berguedà
festa-de-larros-de-baga
Festes populars
Diumenge
14
febrer

Festa de l’Arròs de Bagà

Berguedà
Aquest any està pendent de confirmació degut a les restriccions sanitàries. Denominada antigament “Àpat dels pobres”, es celebrava abans el diumenge de Carnestoltes. Fixada, en l’actualitat, pel segon diumenge de febrer. Commemora, des dels inicis de la fundació del poble, segle XIII , quan els Cònsols (els antics regidors) passaven per les cases recaptant donatius en diners o espècies –fins i tot llenya- per oferir un àpat a la gent necessitada de la vila i als de fora.

Denominada antigament “Àpat dels pobres”, es celebrava abans el diumenge de Carnestoltes. Fixada, en l’actualitat, pel segon diumenge de febrer. Commemora, des dels inicis de la fundació del poble, segle XIII , quan els Cònsols (els antics regidors) passaven per les cases recaptant donatius en diners o espècies –fins i tot llenya- per oferir un àpat a la gent necessitada de la vila i als de fora.

Aquest any està pendent de confirmació degut a les restriccions sanitàries

A dia d’avui, la Festa de l’Arròs reuneix als vilatans i visitants d’arreu per menjar una gran paella a la Plaça Porxada. Més de 2.500 racions del plat son cuinades i repartides amb l’ajuda de la feina i dedicació de diversos baganesos. Inclou gairebé 250 quilos d’arròs i 20 pollastres, en una paella de 2,8 metres de diàmetre. Mentre es cuina el tradicional arròs tothom pot gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l’esbart Cadí, i que antigament havia de començar aquella parella que es casava en un temps molt proper a la festa. En l’actualitat, l’esbart fa una primera “passada” i després la gent del poble s’afegeix a la dansa. A més a més de tots els actes, els representants del sector de restauració de Bagà presenten, des del 2019, les seves noves propostes en l’edició especial: Festa de l’arròs Gastronòmica. En aquesta iniciativa, els visitants poden degustar un menú on l’arròs pren protagonisme per completar la diada. Ja tancant els actes, es poden trobar diferents productes típics a la fira d’alimentació artesanal, trobada de plaques de cava, balls tradicionals i tot un programa d’activitats entorn a la festa de l’arròs!

Compartir:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

Número 171
Pànxing Maresme

Número 171

Número 364
Pànxing Cerdanya

Número 364

Número 276
Pànxing Berguedà,
Bages i Solsonès

Número 276

Número 34
Pànxing Pirineus

Número 34

Número 97
SeeBarcelona

Número 97

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.