Pànxing Berguedà

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Agendes – Berguedà
gala estels
Activitats en familia, Agenda cultural
Desde
Dimecres
08
setembre
Fins
Diumenge
12
setembre

Gala d’Estels de Berga

Berguedà
La Gala d’Estels de Berga celebrarà la 5a edició amb activitats dedicades als drons, la màgia i la gastronomia de carmanyola

Berga celebrarà una nova edició de la Gala d’Estels el dimecres, 8 de setembre, al Santuari de Queralt. Es tracta d’una vetllada impulsada per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Berga que enguany inclourà activitats sobre el pilotatge de drons, un sopar de carmanyola i un espectacle de màgia. La jornada va néixer l’any 2017 per promoure el coneixement de l’entorn de Queralt a través de propostes lúdiques i divulgatives vinculades a la ciència, la natura, l’astronomia o la tecnologia, entre d’altres.      

Simulació de pilotatge de drons 

La Gala d’Estels començarà amb un taller de drons, a càrrec de l’escola berguedana especialitzada en la formació i pilotatge d’aeronaus no tripulades, DroneCAM.cat. Les persones participants podran endinsar-se en el món dels drons aprenent les característiques bàsiques d’aquest tipus d’aeronaus i practicant les habilitats de pilotatge mitjançant un simulador. El públic assistent també podrà gaudir d’una demostració de vol feta per pilots professionals. Les activitats són aptes per a persones de totes les edats i es portaran a terme de les 17 a les 20h, a l’esplanada de davant de l’hostatgeria de Queralt i al pati dels castanyers situat al lateral de les escales que inicien el camí cap a la Cova de Queralt. 

Concurs de carmanyoles  

Amanides, truites, sandvitxos, quiches, crestes, pizzes, entrepans, galetes simulant planetes o estrelles han estat algunes de les propostes gastronòmiques de les darreres edicions del sopar de carmanyoles. Per quart any consecutiu, se celebrarà un concurs per posar a prova les habilitats culinàries i creatives dels berguedans i berguedanes a l’hora d’elaborar un àpat de carmanyola. El certamen comptarà amb cinc categories diferents: carmanyola més sana, carmanyola més divertida, carmanyola més petita, carmanyola més gran i carmanyoles més ben conjuntades (categoria de grup). L’organització de l’esdeveniment avaluarà les carmanyoles participants, determinarà les propostes guanyadores i entregarà els premis un cop finalitzat l’àpat. El sopar de carmanyola es farà de les 20 a les 21:30 h. Durant el sopar caldrà mantenir la distància de seguretat entre els grups, els quals, no podran superar les 10 persones. Es recomana portar lot, calçat còmode i roba d’abric. 

Una nit màgica amb el Mag Lari 

La Gala d’Estels es clourà el diumenge, 12 de setembre, amb l’espectacle Una nit amb el Mag Lari, que es portarà a terme al Teatre Municipal de Berga (18 h). Fa més de 25 anys que l’il·lusionista trepitja els escenaris d’arreu i en aquesta ocasió farà parada a la capital berguedana per oferir un espectacle farcit de màgia, sorpreses, humor i il·lusió. L’espectacle està promogut per Jos Espectacles i les entrades ja es poden adquirir al preu de 15 €, a través del portal web www.entrapolis.com.  

Gala de Queralt 

Berga viurà una nova edició de la Gala de Queralt. El 31 d’agost es van iniciar els actes de la novena amb la celebració de misses dedicades a diferents col·lectius de la població. El divendres, 3 de setembre, s’ha programat una xerrada sobre dues marededéus coronades titulada ‘Queralt i la Candela’ que es farà a l’església de Sant Joan (20:30 h). 

Les activitats prèvies culminaran el dimecres, 8 de setembre, amb la celebració de la Gala al Santuari de Queralt que començarà a les 9 h amb una missa que es farà a la Cova de la troballa i també hi haurà volada de parapents. A les 11:30 h, hi haurà una missa solemne cantada per l’Orfeó Berguedà a l’església del santuari. Durant l’ofici es farà l’entrega de les orenetes als capitans i capitanes de l’any passat i es nomenarà les persones que n’agafaran el relleu l’any 2022. Després de la missa hi haurà un acte d’homenatge als berguedans i berguedanes que han perdut la vida a causa de la Covid-19. 

Els capitans i capitanes de Queralt d’aquest any són Òscar Garcia i Neus Ribera, Josep M. Rossinyol i Núria Rodriguez-Arias, Jana Minoves, Anna Orriols, Marc Artigas i Ot Vilella. 

Programa d'activitats
8 de setembre, 2021
5:00 pm

Taller de Drons

Santuari de Queralt

Les persones participants s’introduiran en el món dels drons i les seves característiques, practicaran i experimentaran com pilotar un dron amb simuladors i gaudiran d’una demostració de vol per part de pilots professionals. 

De 17h a 20h, per a tots els públics. 

8 de setembre, 2021
8:00 pm

Sopar de Carmanyola

Santuari de Queralt

S’anima a tothom a dur el sopar en una carmanyola. De 20h a 21h30.

Hi haurà cinc premis en les següents categories: 

  • Carmanyola més sana
  • Carmanyola més divertida
  • Carmanyola més petita
  • Carmanyola més gran
  • Carmanyoles més ben conjuntades (premi de grup)
12 de setembre, 2021
6:00 pm

Una nit amb el Mag Lari

Teatre Municipal de Berga

Després de més de 25 anys fent funcions per tot arreu, el Mag Lari torna amb la màgia, la sorpresa, l’humor i, sobretot, la il·lusió de sempre. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.