Pànxing Berguedà

6, octubre del 2024

Search
Close this search box.

6, octubre del 2024

Agendes – Berguedà
CirkAsland
Agenda cultural

Konvent Cirk

Berguedà

RESERVA PRÈVIA:  konventreserva@gmail.com

Programa d'activitats
2 de octubre, 2021
6:00 pm

Konvent Cirk

Museu del Ciment de Castellar de n'Hug

CÈLIA MARCÉ presenta NUS

“Nus” refereix a un nus físic; llaç que es fa en un fil. També, refereix a un estat de nuesa i, a la vegada, és el principi de la paraula “nosaltres”.

El nus ens permet conservar i sostenir. Desfer un nus ens allibera espais per poder donar pas a noves vivències. Es parla de “nosaltres” perquè “Nus” relata allò personal per representar procesos humans universals.

En la peça, el desig no saciat esdevé com a pols de vida. Il·lustra un procés de bucle, error i tornar-ho a intentar, on la resiliència és el fil conductor de les escenes.

“Nus” és el primer projecte personal de Cèlia Marcé Oller. Aquest es desenvolupa a partir de la relació d’ella, un trapezi fix, un polipast (sistema de politges) i molts metres de corda.
 

CIA LA CHINCHE NEGRA amb CABEZA DE PESCADO 

Un mite pagà: dona-home, animal.
Un ésser que emergeix com a producte del residu virtual, de l’excés i del límit d’una societat autòmat. Lophius és el nom que encarna el personatge.
Humanoide ‘cabeza de pescado’ es presenta en escena, a partir d’una conversa amb la seva mare, qui l’anima en la seva decisió final: sacrificar-se per complaure el paladar de el públic.
 
Aquesta performance és l’auto-cocció de la cara del personatge, que amb això busca criticar la comoditat del pensament estètic narcisista. Es serveix de el teatre físic i el circ com a llenguatge, tenint punts forts d’absurd humor negre.
 
La matèria primera d’aquesta peça és un peix real: Lophius piscatorius, localment conegut com Rap; i s’acompanya amb cava i formatge madur de proximitat local.
 

MARC VILANOVA – ARESTA

Aresta proposa transformar un ensemble de saxofons en intèrprets. Penjats d’unes estructures metàl·liques els instruments prescindeixen de l’humà i esdevenen completament autònoms.
Una sèrie d’altaveus disposats a l’interior dels tubs actuen com a font sonora, i l’instrument, com a cos ressonador que amplifica i filtra el so. Un centenar de LEDs ubicats dins els seus cossos creen una coreografia lumínica i una sensació de moviment encara que la seva posició sigui fixe. La llum s’activa en sincronia amb la música, la qual és generada per l’ordinador mitjançant processos de composició algorítmica i l’ús d’una xarxa neuronal. El músic interactua amb la instal·lació qüestionant la necessitat de la presència humana en escena i la possible obsolescència de l’intèrpret.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp