Pànxing Berguedà

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Cultura – Berguedà

11-S, mercat i tradició a Montmajor

Berguedà
f00462ee08c9014487d65d7ddfbf7b54.jpg
Aquest any coincideixen molts esdeveniments en un dia tan assenyalat com l’Onze de Setembre. Arreu, la gent surt a manifestar la seva decisió i voluntat, però a tots ens uneix el sentit de la tradició i la commemoració dels fets nostrats. Celebrem-ho, doncs, amb llibertat i decisió. L’11-S s’ho mereix des de totes les perspectives.

Tanmateix, al municipi de Montmajor se celebra, al matí, el tradicional Mercat i Tradició, que ja fa vint-i-dos anys que omple els carrers i la plaça del mercat de la població amb un centenar de parades de productes artesanals que són el gaudi de la vista i la butxaca de tothom que ens visita. Una dotzena de colles geganteres i grallers enceten la festa amb una cercavila que encomana l’alegria de la festa a xics i grans. També, durant tot el matí, entre les parades, s’hi succeeixen quantitat d’escenificacions que els veïns protagonitzen recordant la tradició del poble. És un matí ben aprofitat, com si anéssiu al teatre i alhora al mercat. Tot Montmajor complint la seva tradició és un magnífic espectacle que es renova cada any.
 
Si voleu arrodonir la diada, podeu quedar-vos també a dinar al local del Comú. El menú és tradicionalment una gran paella, molt gustosa i il•lustrada, per a tots els comensals, i botifarres a la brasa, com es diu en un poble que també té nom pels seus embotits. El gelat de postres, els beures i el cafè i el cigaló entren en el menú, el tiquet del qual podeu adquirir per endavant o el mateix dia de la diada. Ja ho sabeu, per Berga, per Cardona o Solsona i per Navàs, totes les carreteres fan drecera a Montmajor, l’Onze de Setembre, també la diada del Mercat i Tradició. 
 
 

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.