Pànxing Berguedà

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Cultura – Berguedà

125 anys de les bases de Manresa

Berguedà
a97d7fa78881dcd8a2cd9f825acc8b40.jpg
En ple procés independentista, Catalunya commemora fins al març del 2018 el 125è aniversari de l’aprovació de les Bases per a la Constitució Regional Catalana, més conegudes com a ‘Bases de Manresa’, fonamentals en la consolidació del catalanisme polític, convertint el regionalisme en nacionalisme.

La capital del Bages serà un dels principals escenaris. El 24 de març el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, assistiran a un acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament, on es va aprovar el document de la Unió Catalanista, quan Lluís Domènech i Montaner n’era el president i Enric Prat de la Riba, el secretari. Un any després, Barcelona acollirà l’acte institucional de clausura.
 
A més de jornades, seminaris i conferències, d’una gran exposició que després s’exhibirà a Barcelona, i de visites guiades al Saló de Sessions, a la casa consistorial i a altres edificis vinculats a l’efemèride, s’estan organitzant activitats amb l’Orfeò Manresà, el CECB, els Amics de la Seu i la DO Pla de Bages.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.