Pànxing Berguedà

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Cultura – Berguedà

Arriba a Bagà l’exposició “Els Montcada: 90 anys de nous camins cap a Euràsia”

Berguedà
e5958f730a07aedbb3720cd26b9d72db.jpg
Les obres de Marta Montcada i el seu pare, Joan Montcada, es poden veure fins el 13 de setembre al Palau dels Pinós de Bagà.

L’objectiu d’aquesta exposició era el d’apropar la seva obra en terres asiàtiques, després que conegués a Ichiro Hirose, un japonès entusiasta de les seves obres i amant de la història dels Montcada i de les arrels de Catalunya. Ara, l’exposició pretén fer homenatge als 90 anys del pare de Marta Montcada i la seva vocació artística com a professor de Belles Arts. Gràcies a la seva obra i les estades fetes a Gréixer entre els anys seixanta i vuitanta va entrar en contacte amb la natura i amb els paratges del Moixeró a través de l’entorn immillorable del Parc Natural de Cadí-Moixeró i les seves innumerables excursions, element que ha sabut plasmar en el seu treball i dibuix. En la seva obra ha sabut transmetre la passió de conèixer i estimar la Natura a través del dibuix , la confecció i vol dels seus estels, la fotografia… 
 
En els darrers anys exposen entre Catalunya i Japó, fent festivals internacionals d’art en llocs plens d’història. En el marc de l’exposició, presentada al Palau dels Pinós ara fa uns dies, Marta Montcada ofereix les seves obres més representatives carregades d’un elevat expressionisme i simbolisme abstracte, element que ha sabut continuar del seu pare.
 
L’exposició que es troba a la sala d’actes del Palau dels Pinós (Pujada de Palau núm. 7 de Bagà) es pot visitar fins el 13 de setembre de dimarts a divendres de 17 a 19:00 hores, dissabtes de 10 a 13:00 hores i de 17 a 19:00 hores i diumenges i festius de 10 a 14:00 hores. 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.