Pànxing Berguedà

5, desembre del 2023

5, desembre del 2023

Cultura – Berguedà

Avantprojecte de l’itinerari exterior de la ruta del cretaci de Fumanya, a Fígols

Berguedà
cf548b0afb8e1b603db2b6feb7beb5a7.jpg
El jaciment de petjades de dinosaure de Fumaya és un dels més importants d’Europa, i un dels principals reclams turístics de la comarca del Berguedà. Tot i això, els visitants no poden apropar-se de manera segura fins on es troben les petjades. La Diputació de Barcelona ha realitzat l’avantprojecte de l’itinerari exterior de la ruta del cretaci que busca facilitar i millorar l’experiència.

Aquest avantprojecte, encarregat pel Consorci de la Ruta Minera de Cercs, defineix l’itinerari exterior que ha de permetre als visitants veure les petjades de prop, i incorporarà diferents punts d’interpretació que explicaran els valors paleontològics, naturals, geològics i paisatgístics del jaciment. Les solucions proposades s’integren en el paisatge, tenen poc impacte en l’entorn i són reversibles. El cost revist de les obres de l’itinerari ha estat pressupostat en 651.399 euros.
 
Amb aquesta intervenció el Consorci de la Ruta Minera ha sol·licitat suport econòmic al programa europeu FEDER, amb la que s’espera augmentar el nombre de visitants al Centre d’interpretació i millorar la seva experiència.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.