Pànxing Berguedà

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Cultura – Berguedà

Comença la temporada de celebracions

Berguedà
ed4ffd490c9f3d1937d952406e59f30a.jpg
Arribat el mes de febrer moltes llars comencen a pensar, planejar, plantejar, idear…. les possibles celebracions que tindran lloc a moltes cases a partir de la primavera amb l'arribada del bon temps.

Sigui un bateig, una comunió o un casament hi ha elements comuns que s'hauran de resoldre. Des del vestuari, fins la tria del lloc on es farà la celebració, els petits detalls per a regalar als convidats, les invitacions, els reportatges fotogràfics,… S'haurà de triar un menú i fer una degustació prèvia, sobretot en el cas dels casaments; fer proves de vestuari i, en molts casos, de maquillatge i pentinats; escollir les joies a lluir i les flors que decoraran l'espai de la celebració… Tota una sèrie d'elements indispensables perquè el dia en qüestió estigui farcit de moments inoblidables que es converteixin en moments únics i records inesborrables.
 
La complexitat d'aquestes celebracions, especialment en el cas dels casaments, fan recomanable, cada cop més, comptar amb l'ajut d'empreses especialitzades en assessoria de celebracions que cuiden fins els més mínims detalls. En el cas dels casaments gestionaran des del lloguer del cotxe, limusines, carruatges de cavalls, cotxes d'època… que sigui necessari per fer més espectacular l'arribada de la núvia, fins el reportatge fotogràfic i audiovisual més idoni per cada tipus de casament o la música amb que cada parella voldrà gaudir un cop acabat el banquet.
 
A les comunions, probablement, l'element estrella podrà ser una actuació infantil, que es triarà en consonància amb la personalitat del petit protagonista, així des de mags a pallassos, passant per ballarins o dj's adequats a l'edat dels convidats, seran detalls que segur que faran les delícies dels petits. 
 
Probablement el client que donarà menys feina, serà el protagonista d'un bateig, encara que seran els pares qui s'ocuparan que els experts el converteixin en el epicentre de la festa. 
 
La col·laboració d'una empresa especialitzada en l'organització d'esdeveniments també pot ser molt útil en el cas de voler fer una celebració diferent, original i fora del que és més habitual o tradicional. Així aquestes empreses poden organitzar des d'una comunió ambientada en una època concreta, de les princeses de l'Imperi austríac, a les grangeres del Llunyà Oest. A un casament dalt de tot d'una muntanya o un altre on tots els convidats són traslladats a una casa rural on passaran el cap de setmana sense ells saber-ho prèviament. On menys s'ha innovat és en el món dels batejos, probablement, perquè el seu nombre disminueix dia a dia.
 
En definitiva mil i una excuses per convertir el gran dia en un dia de somni que mai oblidarem.
 
ENTREVISTEM NUVIS BERGUEDANS:
 
Miriam Solares i Marc Vives
Dissabte, 14 de juny de 2014
Lloc: La Garriga de Castelladral
 
Considereu que el vostre casament va ser un casament convencional?
No, no va ser com els casaments que ens havien convidat prèviament. Fins i tot va ser diferent del que havíem imaginat mesos abans quan estàvem preparant l'esdeveniment.
 
En què va ser diferent?
Cal dir que va ser diferent però en positiu, primer perquè era el nostre dia i després perquè va ser un casament amb molt ritme, amb dinamisme, en tot moment anaven succeint sorpreses preparades pels nuvis i també pels convidats, i totes elles ben organitzades i ubicades en el tempo de la festa. Tot això va ser possible gràcies als professionals als quals vam confiar el nostre enllaç i també, òbviament, gràcies a la il·lusió i les ganes que teníem tant els nuvis com els familiars i els amics.
 
Vau tenir ajuda de professionals? (floristes, modistes, fotògrafs, perruqueres…)
Sí, vam comptar amb l'ajuda, en primer lloc, de la família propietària de la masia que ens va ajudar molt en l'organització prèvia de l'esdeveniment i també van mostrar molta atenció el mateix dia de l'enllaç. Pel banquet vam contractar els serveis del càtering TO [+], va ser espectacular, els convidats van quedar molt satisfets tant amb els aperitius, els plats i el pastís com amb el tracte dels cambrers. La decoració dels centres de taula i de l'espai de la cerimònia el vam encarregar a l'empresa la Flor Manresa. La Cristina es pren molt seriosament la seva feina ja que no oferta decoracions estàndards sinó que s'interessa per la personalitat i pels gustos dels nuvis a l'hora de confeccionar l'estil del ram de la núvia, dels centres de taula, etc.
Pel servei de vídeo ens va convèncer l'empresa la Bóbila Films. Vam quedar molt contents també ja que vam poder gaudir, a més del reportatge de tota la jornada del casament, de reportatges pre-boda i post-boda.
Però sens dubte amb qui vam quedar més satisfets i contents va ser amb l'empresa Parèntesis Grup, a qui vam encarregar els serveis de fotografia i sonorització. En Lluís és un professional que estima la seva feina i agraïm de tot cor la seva dedicació, implicació i predisposició. Deixant de banda la part tècnica, la qual va ser més que excel·lent, valorem molt especialment el tracte i l'empatia demostrats. Quan es prepara un dia tan especial i únic és d'agrair que els professionals et dediquin tan temps, tranquil·litat, confiança i sobretot esforç.
Per últim també vam comptar amb l'ajuda dels monitors de Festactivitat que van estar acompanyant als més petits durant l'estona del banquet fent que la festa encara fos més divertida per a ells i a la vegada els pares també van poder gaudir més de la vetllada.
 
 
Què és el que recordareu amb més intensitat d'aquell dia?
Tot en general i molts petits detalls en concret. Es recorda com un somni, passa tan ràpid que es requereixen uns dies per assimilar-ho tot. Ens quedem amb la felicitat que ens van transmetre familiars i amics acompanyant-nos en un data tan important per a nosaltres. 
 
Canviarieu alguna cosa?
La meteorologia. Era un dels pocs factors que no podíem controlar i la veritat és que va caure un bon xàfec a l'inici de la cerimònia, però bona actuació dels professionals anteriorment esmentats va fer que aquest petit inconvenient no suposés cap mena de problema.
 
 
PERE & MIRIAM
Data: 07.06.2014
CAL PUNTES (Gironella)
 
Consideres que el teu casament va ser un casament convencional?
Vam poder celebrar el nostre casament tal i com ho havíem imaginat acompanyats dels nostres familiars i amics en un lloc amb un paisatge molt bonic que no va deixar indiferent a ningú. Si per convencional entenem cerimònia religiosa a una església i el convit a un restaurant, cal aclarir que el nostre va ser una mica diferent. Vam celebrar la cerimònia civil allà mateix incorporant una enlairada de globus al final. També vam cuidar fins al mínim detall els elements de decoració i el càtering pel dinar.
 
En què va ser diferent?
Va ser un dia inoblidable per nosaltres i pensem que va quedar reflectit tot l'esforç i nervis dels preparatius de l'any anterior. Entre d'altres coses, l'enlairada de globus, però també coses com que amb l'ajuda del nostre fotògraf vam rodar un videoclip que es va projectar abans de la nostra entrada a la sala. Realment va ser un impacte pels nostres convidats ja que no s'ho imaginaven. Tant per aquests fets, com pel lloc escollit, el càtering i la decoració mimada fins l'últim detall, molts dels nostres convidats ens van felicitar dient-nos que mai havien estat a un casament similar i que dubtaven que es repetís. Així que alguna cosa diferent devíem fer!.
 
Vau comptar amb ajuda de professionals? (floristes, modistes, fotògrafs, perruqueres…)
Si, vam tenir l'ajuda de la responsable de la masia on vam celebrar l'esdeveniment, de perruqueres pel tema de pentinat i maquillatge, florista per la decoració i pel vestit de la núvia la responsable de la botiga on es va escollir que va aconsellar molt bé a la núvia quin era l'estil que millor li quedava. Pel que fa al fotògraf i vídeo vam tenir tota l'ajuda de la empresa Parèntesis Grup, ja que des del minut 0 ens va inspirar molta confiança i seriositat en la seva feina. Des del primer moment vam rebre un molt bon tracte per part seva. Ens va proposar fer una sessió de fotos prèvia al gran dia per tal de perdre la vergonya davant la càmera i trencar el gel amb ell, fet que li vam agrair moltíssim. El dia del casament, tant ell com el seu equip, van demostrar una gran professionalitat captant tots els moments de felicitat compartits amb els nostres convidats i realment estem molt satisfets amb els resultats. És més ens va agradar tant que vam decidir també fer una sessió post-boda a la platja vestits de nuvis pel nostre record.
 
 
Què és el que recordaràs amb més intensitat d'aquell dia?
Recordarem la  bona sort que vam tenir amb la meteorologia ja que durant tota aquella setmana va esta plovent cada dia i ens va premiar amb una treva per deixar-nos celebrar la cerimònia a l'exterior. Recordarem que van poder assistir-hi tots els nostres familiars i amics i vam poder compartir amb ells l'alegria de la nostra unió. 
Recordarem els guapíssims que estàvem tots dos i sobretot recordarem les promeses d'amor de per vida que ens vam fer l'un a l'altre.
Sempre recordarem amb un somriure, quan mirem les fotos, l'àlbum i el vídeo, del dia més feliç de la nostra vida (fins al moment). Per aquest precís motiu vam ser molt conscients a l'hora de triar un bon fotògraf, professional i amb experiència .
 
Canviarieu alguna cosa?
Res. No canviaríem res, o potser que el dia hagués pogut durar algunes quantes hores més per poder gaudir encara més dels moments que vam viure. Si ens haguéssim de tornar a casar, sense dubte ho faríem igual.
 
 
Alba Núñez Chaves i Xevi Costa Sanfeliu
Data: 24/05/14
Masia La Garriga de Castelladral
 
Consideres que el teu casament va ser un casament convencional?
Per res, ens vam casar al mig del bosc i això ja ho va fer molt diferent. El moment de la cerimònia va ser molt especial gràcies sobretot a aquest entorn i a totes les persones estimades que ens van acompanyar.
 
En què va ser diferent?
El dia va ser molt bonic i emotiu i va anar tot rodat. Tot això no hauria estat possible, evidentment, sense la professionalitat de gent com Parèntesis Grup, Catèring To+, Garden Ampans i tota la familia de la Masia La Garriga.
 
 
Què és el que recordaràs amb més intensitat d'aquell dia?
El que recordarem amb més intensitat serà l'emoció i la felicitat amb la que vam viure aquell dia. No canviaríem res. Tot va ser genial!
 

Establiments destacats:

On Comprar

 • Joieria Mayte – Berga
 • Floristeria Orquídie – Berga
 • Centre de Jardineria Curriu – Olvan
 • Vestits núvia i festa Personal i Intrasnferible – Manresa
 • Col.leccions Cerimònia Pas a Pas – Manresa
 • Vestits Comunió i Cerimònia Guinyol – Bcn

On Menjar

 • Restaurant Cal Pajares – Gironella
 • Restuarant Sant Pau – Casserres

Serveis

 • Imatge i so professional 
 • Saló de Bellesa Bondina – Berga
 • Valldan Perruquers – Berga
 • Perruqueria Carolina Lluch – Berga
 • Perruqueria Celia Ordàs – Berga
 • Perruqueria-Estètica l'Espill – Berga
 • Fotògraf Lluís Barniol

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.