Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Commemoració de l’Any Pompeu Fabra a Berga

Berguedà
11cc58555f261e4322eea3a3840bc1ee.jpg
La Generalitat de Catalunya dedica l’any 2018 a commemorar Pompeu Fabra, coincidint amb el 150 aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Els departaments de la Presidència i de Cultura, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, impulsen l’Any amb centenars d’actes arreu del territori en memòria i reconeixement d’aquest excepcional científic, qui va codificar i modernitzar la llengua catalana, fent-la apta per als diversos estils i funcions.

A la capital del Berguedà, del 5 al 25 de novembre, la Biblioteca Vinyes i Cluet  acull l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa”. La mostra inclou vuit blocs expositius que presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia. L’exposició és itinerant i es podrà visitar en més de  80 espais de 50 localitats al llarg de 2018 per mitjà del Consorci per a la Normalització Lingüística i gràcies a la col·laboració de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
 
Per continuar amb les activitats de commemoració del filòleg, s’han programat un seguit de conferències que divulgaran la figura i l’obra de Pompeu Fabra arreu de la geografia catalana i constituiran el cicle de conferències més gran que s’ha organitzat fins ara sobre el lingüista. Obertes a tota la ciutadania, abordaran el personatge tant des de la dimensió filològica com la social, amb perspectives tant acadèmiques com divulgatives, gràcies a la implicació d’especialistes de les universitats catalanes i de comunicadors de prestigi.
 
En el cas de Berga, el dijous 22 de novembre, tindrà lloc la xerrada Per què Pompeu Fabra va ser el seny ordenador de la llengua catalana? La conferència  anirà a càrrec de David Paloma, gran divulgador de la figura de Fabra i impulsor de la ruta Pompeu Fabra, juntament amb Mònica Montserrat. Aquestes activitats han estat organitzades a través del Servei Local i Comarcal de Català de Berga i Berguedà, Òmnium Berguedà i la Biblioteca de Berga.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.