Pànxing Berguedà

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Cultura – Berguedà

“De Patum a Patum” tornarà a sonar dins els actes del Centenari de la Mare de Déu de Queralt

Berguedà
8820486858b6ff2182e088463eb050dc.jpg
Dos concerts acostaran de nou l’obra personal de Pòlit Miró sobre la Patum

El pròxim 5 de maig a les 11:30 h a l’església de Sant Francesc de Berga els espectadors més petits de la ciutat tindran l’oportunitat d’escoltar de nou les composicions  creades pel músic i guitarrista Pòlit Miró. “De Patum a Patum” és una obra escrita per quintet de vent, piano i guitarra. Una versió personal de la música de la Patum, en un format -podríem dir- de música de cambra cosa que la fa atractiva per tots els públics, grans i petits.
 
Els promotors de la iniciativa proposen fer dos concerts, una sessió exclusiva per les escoles de Berga, donant-los així l’oportunitat  de veure un concert en directe sobre un tema que emociona a tots els berguedans, i un altre, el 7 de maig, a les 7 de la tarda, a l’església de Sant Francesc obert a tot el públic. 
 
L’obra s’ha recuperat en motiu dels actes que es fan per commemorar el Centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt, i una part de la recaptació anirà justament per col·laborar en l’organització dels actes de la coronació.
 
De PATUM a PATUM intenta donar a conèixer i fer entendre la Patum a través de la música i alhora vol ser un elogi, homenatge i reconeixement a la figura d’un músic anònim que, durant molts segles, ha acompanyat i acompanyarà la festa sense més agraïment del que es mereix per la feina ben feta com a bon professional. Sempre se li exigeix que la compleixi, però sense tenir en compte el més important de tot, el que realment li permet fer el que fa i fer-ho com ho fa: el seu grau indubtable i merescut de pertinença a un sentiment patumaire, que simplement és de tots aquells que fem possible la Patum.
 
L’obra consta de 7 moviments, en la qual tenen cabuda 12 temes patumaires i 7 introduccions o ponts que porten l’espectador per un viatge musical que va des de les comparses fins a les emocions més profundes que ens fa viure i sentir la nostra festa. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.