Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Berguedà

El FeMAP s’expandeix al Berguedà

Berguedà
ff35f44dce2cb1b584c93fc6146ace4d.jpg

El 2011 va tenir lloc la primera edició del Festival de Música antiga dels Pirineus (FeMAP), repartit entre 19 municipis de l’Alt Pirineu i Aran. Set anys més tard, el festival no només ha incrementat aquesta xifra de manera exponencial, sinó que també s’ha expandit cap a altres comarques com el Berguedà i inclús ha traspassat fronteres, arribant a Andorra i França.

Així doncs, podem dir que la unió d’esforços de diverses localitats del Pirineu català; l’aposta per combinar música antiga de qualitat, patrimoni romànic i entorn natural, i el creixent interès cap al turisme rural han convertit el FeMAP en tot un referent al sud d’Europa.
 
Aquest estiu, 37 municipis, entre els quals destaquem Saldes com a nou fitxatge, acullen un total de 52 concerts. Els participants són artistes i grups tant de casa com d’altres països que interpreten diferents gèneres musicals, tots ells, evidentment, amb la música antiga com a punt en comú.
 
Més que música
Com hem dit abans, el FeMAP té com a objectiu promocionar tant la música com l’arquitectura i el turisme. És per això que el festival estrena aquest any la iniciativa Escapades Musicals. Consisteixen en packs turístics de dos o tres dies que combinen de dos a tres concerts amb un gran ventall d’activitats complementàries, des de visites guiades a monuments, museus i jaciments fins a passejades per l’entorn natural, incloent activitats artístiques, actes culturals i inclús degustacions.
 
A més, aquesta és la tercera edició en què es duu a terme el projecte FeMAP Social, un programa que té com a objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat. Per tal de fer-ho possible, un quartet de corda format per alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus i de les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell van visitar diversos tallers, residències i equipaments d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de gent gran i de salut mental, per fer concerts i tallers.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.