Pànxing Berguedà

15, abril del 2024

Search
Close this search box.

15, abril del 2024

Cultura – Berguedà

El patrimoni industrial del Berguedà, guardonat per la Xarxa Europea de Turisme Cultural

Berguedà
b2274a8812d00aa6b9f2d1ad7e61c35a.jpg
La Xarxa Europea de Turisme Cultural organitza aquests premis des del 2014, canviant-ne cada any la temàtica. Enguany, ha estat pel “patrimoni cultural com a actiu per a un turisme responsable i sostenible”, i s’hi han presentat 57 candidatures, de 15 països diferents, repartits en 7 categories.

Des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la seva àrea de turisme, es treballa per impulsar les iniciatives de turisme responsable a nivell privat i públic, per tal de millorar la comarca pels que hi viuen i pels visitants. D’aquesta manera, es treballa cap a un nou model de turisme, dins el marc del Compromís de Sostenibilitat de Biosphere i la xarxa de Green Destinations.
 
Gràcies al treball en la preservació del passat i el patrimoni, les colònies i el patrimoni miner del Berguedà han portat a la comarca a rebre un reconeixement en la categoria Patrimoni Industrial i Militar per part de la Xarxa Europea de Turisme Cultural.
 
Segons l’agència, “aquest premi és un reconeixement i una oportunitat per conscienciar sobre la contribució del turisme sostenible al desenvolupament entre tots els grups d’interès, estimulant a totes les parts a col·laborar”. I és que cada vegada, tant les empreses com els turistes, estan més conscienciats en la necessitat d’actuar de manera més sostenible i respectuosa, entenent que, al final, protegint l’entorn en sortim tots beneficiats.
 
La proposta berguedana ha quedat en segona posició de la categoria, per darrera de la proposta guanyadora “Camps de Flandes 2014-2018”, que desenvolupa el turisme de la regió al voltant del record de la Primera Guerra Mundial. 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.