Pànxing Berguedà

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Cultura – Berguedà

El viatge musical de Beth al món de la fantasia de Geronimo Stilton

Berguedà
49c566115423921361dc6e5cf2abd265.jpg
Després de més de dos mesos a Barcelona, Geronimo Stilton inicia una gira per Catalunya a la recerca dels tresors màgics que hi ha repartits per tot el Regne de la Fantasia. El Teatre Kursaal de Manresa és la primera parada d’aquest viatge que el popular ratolí compartirà amb la Beth Rodergas, qui recupera les rastes per donar vida a Neridiana, la germana dolenta de Flordiana, reina del Regne de les Fades.

La música, amb temes que van des del rock a l’electrònica o al hip-hop, els somnis i valors com l’amistat, la solidaritat o el compromís, acompanyaran al ratolí periodista més conegut en el seu segon viatge teatral al Regne de Fantasia (el primer, va ser fa sis anys i el van veure prop de 100.000 espectadors). La Beth ens parla sobre com és fer de dolenta, actuar per nens i els seus projectes de futur.
 
Amb més de 200 títols publicats i traduït a nombrosos idiomes, eres conscient de la magnitud del fenomen Stilton?
No coneixia el fenomen Stilton. Sabia que era un ratolí i que hi havia llibres però no la dimensió del fenomen i com se saben els llibres els nens.
 
És el teu primer paper com a dolenta. És divertit? 
M’agrada fer de dolenta. Són personatges que tenen bona fama i que tots els actors diuen que són ‘xulus’ de fer, però a més la meva és una dolenta divertida, ‘catxonda’. No volíem que els nens li tinguessin por i quan preparàvem el personatge vam decidir que no fos molt dura ni malvada. Així que m’ho passo superbé fent-la.
 
Aquest espectacle de Lluís Danés és molt participatiu i interactiu i els nens han de donar un cop de mà a en Geronimo, oi?
Sí. Els nens l’han d’ajudar i els fem preguntes perquè participin. A més, no és cap spoiler però al començament em faig passar per la meva germana Flordiana i enganyo a en Geronimo però el públic ho sap i els demano que no diguin res. Alguns calles però d’altres es ‘xiven’.
 
 
L’escenografia també és molt especial, oi?
Molt! Està formada per formatges gegants on s’hi veuen unes projeccions que els converteixen en castells, el fons del mar… A part, hi ha una rampa, un balcó giratori, portes secretes… Dóna molt de joc i ens passem l’estona amunt i avall de l’escenari i la platea.
 
Com és actuar per a criatures? Son exigents? 
Més que exigents són molt sincers: no tenen prejudicis, no volen quedar bé, són molt espontanis, no tenen vergonya i són incapaços d’amagar les emocions. A més, estan molt pendents de tot. És un públic que no se’l pot menystenir i els espectacles han de ser de bons perquè no es perden res. 
 
I potser els desperteu el gust pel teatre.
Tenim una responsabilitat molt gran perquè per molts és la primera vegada que van al teatre. Pensa-hi! Nens de tres o quatre anys, que d’alçada són petits, en un teatre tan gran com el Kursaal, amb una escenografia espectacular plena de llums, música… ha d’impressionar molt.
 
És una oportunitat per fer-los entrar en el món de la cultura.
Sí, tot i que quan són tan petits la responsabilitat és dels pares, que han de buscar activitats que els puguin agradar, i ara potser hi ha pares més implicats i més activitats. A mi m’agrada que anar amb la Lia a un espectacle, un concert o el cinema sigui una cosa normal.
 
L’espectacle serà traduït al castellà i anirà de gira per diferents ciutats de l’Estat, entre elles, Madrid. Hi participaràs?
No ho sé. Encara no sabem si serà el mateix repartiment o un altre i també he de saber les condicions, si es fa només els caps de setmana o per Nadal, per exemple, perquè tinc la família aquí.
 
A més, deus tenir altres projectes més enllà d’Stilton.
Sí, però encara no tinc dates concretes per a cap d’ells. El 2017 vull grava un disc però encara no tinc data ni discogràfica ni tan sols l’idioma, però ho vull fer i ho faré. També tinc coses pensades per a Littlelia i mil projectes més.
 
Properes dates: 12 de març (Teatre Auditori de Sant Cugat, Sant Cugat del Vallès), 26 de març (Teatre Tarragona, Tarragona), 9 d’abril (Teatre de La Llotja, Lleida), 29 d’abril (Centre Cultural Unnim, Terrassa) i 13 i 14 de maig (Teatre Municipal, Girona).
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.