Pànxing Berguedà

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Cultura – Berguedà

El VIè Berguedà Folk arrela i crex a Cal Pons

Berguedà
3d5f5fa3430c20ad8e03385fc8424f4d.jpg
Puig-reig torna a preparar-se per rebre balladors de diversos punts de Catalunya i Europa que assistiran a la VI edició del Festival Berguedà Folk els dies 12, 13 i 14 de setembre.

L'associació Cultural Rubricatus (ACuR), entitat organitzadora del festival, ha preparat un programa que inclou 9 tallers d'instruments, de cant i de dansa, 11 concerts ballables i mostres de dansa popular.
 
Tenint en compte l'augment de participació que hi ha hagut en les 5 primeres edicions i el ritme de preinscripcions assolit de forma anticipada, s'espera una mitjana de 350 a 400 durant el cap de setmana.
 
3 dies per aprendre i practicar balls de plaça
El festival s'ha anat consolidant en tots els aspectes: Al llarg de les 5 edicions anteriors ha crescut d'un dia a tres, el nombre de grups que hi participen enguany seran 9, quatre dels quals procedents de França, un grup d'Itàlia i quatre més de Catalunya.
 
Enguany s'han mantingut els preus pel què fa a l'abonament general. Aquest abonament in-clou l'assistència a tots els tallers, els concerts/balls i el dinar  del diumenge, per 80€, i en el cas que s'adquireixi abans del  5 de setembre el preu serà de 65€. Els preus per separat dels tallers de dansa són de 10€ i 15€ pels tallers d'instruments. Les entrades pels concerts seran de 10€.
L'abonament o les entrades de tallers i concerts es poden comprar a través de la pàgina web del festival: www.berguedafolk.cat
 
El festival atreu gent de mitja Europa
Més de la meitat dels assistents de les darreres edicions han vingut de fora de Catalunya, principalment de França, Itàlia, Portugal i Bèlgica. I és que aquest festival està inspirat en els millors festivals folk europeus, com el Trad'hivernales (Sommiè-res, França), el Festivalzen (Foix, Catalunya Nord) i el Boulegan (St. Jean de Gard, França), Andanças a Castelo de Vide (Portugal), Gran Bal Trad a Vialfre (Itàlia) que són grans punts de trobada dels millors músics i amb un altíssim poder de convocatòria. 
 
El Festival Berguedà Folk, però, és un festival únic pel que fa a la combinació de l'aprenentatge de la dansa i de la música (cant i instruments) amb la pràctica dels balls en els concerts que ofereix, incorporant també l'espectacle tradicional típic del Principat i la festa. És també un festival únic per la varietat d'activitats que ofereix i per l'impuls i prestigi que dóna al món de la dansa tradicional.
 
Cal Pons, l'entorn ideal
Un altre aspecte singular que té és el seu emplaçament a l'antiga colònia tèxtil de Cal Pons, Les possibilitats són moltes, com és la zona d'acampada, allotjament en llits a l'alberg situat a l'antic convent de les monges, un gran espai per poder ubicar l'envelat, espai per al servei de bar i menjars i un bonic entorn natural.
 
Novetats del Berguedà Folk 2014
Aquest any s'introdueix la 1a Jornada de treball folk, la qual es desenvoluparà en dues parts: Primer tindrà lloc la 2a trobada d'entitats culturals de música i dansa tradicional del Països Catalans. La proposta es materialitza en una jornada de treball on trobar-se per a debatre, per comissions,  sobre diferents aspectes funcionals que afecten o impliquen les entitats que organitzen activitats dins aquest àmbit. La segona part serà una taula rodona en la qual es reuniran alguns dels millors entesos en la història i l'actualitat de la dansa tradicional per debatre al voltant de les bases teòriques d'aquestes disciplines i ajudar a entendre i avaluar la situació actual.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.