Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Berguedà

L’exposició “Quan parles fas màgia” arriba a Berga

Berguedà
Tot i que la campanya difon les dues modalitats del programa, la virtual i la presencial, a causa de la situació sanitària per la covid-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques es facin a través de videoconferències.

Voluntariat per la llengua

L’exposició de la nova campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) “Quan parles fas màgia”, creada per la Direcció General de Política Lingüística, forma part d’una campanya adreçada a animar les persones per afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho vol fer a partir de la metàfora de la màgia. “Quan parles fas màgia” focalitza l’atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Ma màgia de voluntariat
“Quan parles fas màgia” es focalitza en la capacitat per fer créixer el català

Fa uns mesos, es van crear una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana. És un nou material de suport adreçat a les parelles lingüístiques, a l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística i a totes les persones aprenentes de català que vulguin practicar la llengua oral. El protagonista d’aquests vídeos és el mag Eduard Juanola. Ell fa una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d’interès per començar una conversa.

Tot i que la campanya difon les dues modalitats del programa, la virtual i la presencial, a causa de la situació sanitària per la covid-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques es facin a través de videoconferències.

“Quan parles fas màgia”

A Berga, l’exposició es podrà visitar a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet (plaça Europa, 1), del 8 al 15 de juny, i al Casal Cívic de Berga (plaça de Sant Joan), del 17 al 25 de juny. L’horari d’obertura de la Biblioteca serà els dilluns, els dimarts, els dimecres i els divendres, de 15 a 20 h, i els dijous, de 9.30 a 13.30 h. I l’horari del Casal Cívic, de dilluns a dissabte, de 9 a 21 h.

El programa del Voluntariat per la llengua és obert tot l’any. Totes aquelles persones que hi vulguin participar, com a voluntàries o com a aprenentes, poden demanar informació a través del correu electrònic vxl.montserrat@cpnl.cat o dels telèfons 667 992 489 o 634 757 868.

Quan parles fas màgia
No t’ho perdis!

Font: VxL

Si t’ha agradat llegir la notícia L’exposició “Quan parles fas màgia” arriba a Berga, també et pot interessar llegir Dos anys seguits sense Patum.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.