Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Gironella estrena un nou itinerari sobre Modernisme

Berguedà
modernisme-torre-amo-calmetre
L’Ajuntament de Gironella ha creat una nova ruta senyalitzada sobre modernisme i creixement urbà a la vila. La ruta anomenada “Modernisme i creixement urbà. Una mirada al patrimoni de Gironella” agrupa un conjunt d’edificis aixecats entre finals del segle XIX i la dècada dels anys vint amb l’objectiu principal de posar en valor el creixement urbà de Gironella a través dels elements més significatius de l’arquitectura d’aquest període.

La ruta modernista s’ha presentat aquest divendres a l’Espai Santa Eulàlia de Gironella amb la presència de Lluís Vall, conseller de Turisme i difusió del territori del Consell Comarcal del Berguedà i David Font, alcalde de Gironella.

La passejada comença al nucli històric del poble i enllaça diferents elements arquitectònics gironellencs fins a arribar a la colònia de Viladomiu Nou. La ruta compta amb un total de 15 elements patrimonials, passant per l’Església parroquial de Santa Eulàlia, la Torre de l’amo de Cal Metre, diferents edificis de l’Avinguda Catalunya o Torre de l’Amo de Viladomiu Vell.

Gironella - Modernisme
Torre de Cal Bassacs – Modernisme

Una passejada circular que proporciona als usuaris detalls únics d’aquest període a través de 15 tòtems que s’han instal·lat en les diferents ubicacions i que contenen informació històrica i una petita valoració dels trets patrimonials de l’element. A més, aquesta informació bàsica de cada element es pot ampliar a través de codis QR que condueixen a l’aplicació de l’Ajuntament de Gironella.

La ruta inclou les torres senyorials de les colònies industrials de Cal Bassacs, Viladomiu Vell i Viladomiu Nou.

Més informació sobre la ruta: http://www.visitgironella.cat/ruta-del-modernisme/

Font: Agència de desenvolupament del Berguedà

Si t’ha agradat llegir la notícia Gironella estrena un nou itinerari sobre Modernisme, també et pot interessar 6 Llibres per regalar per Sant Jordi!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.