Pànxing Berguedà

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Cultura – Berguedà

L’EMMB presenta un nou Cicle de Música per a la ciutat

Berguedà
9a57f54d27fd444e2cf20f1adbafa236.jpg
L’Escola Municipal de Música torna a presentar el Cicle de Música per a la ciutat, en total el Cicle proposa 8 concerts des d’ara i fins el mes de juny, la majoria protagonitzats per formacions de l’Escola Municipal de Música de Berga i altres amb formacions convidades. A més, alguns dels concerts tindran relació amb el centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt i amb el projecte Berga Ciutat Escenari.

El Cicle comença el 14 de febrer i seguirà el dissabte 20 de febrer, amb “Els Guillems i la història de la música”, a les 6 de la tarda a l’Ateneu d’Avià, sent així la primera vegada d’aquest Cicle que un concert es fa fora de la ciutat.
 
L’aula de violoncels i el grup de cant coral de l’Escola Municipal de Música de Manlleu presentaran un recorregut per la història de la música. En aquest concert hi col·laboraran també els alumnes de l’EMMB i està recomanat per al públic familiar.
 
El tercer dels concerts es farà el dissabte 19 de març a dos quarts de 10 de la nit amb el Quartet Brossa que amb la col·laboració de l’Orquestra de l’EMMB presentarà “Músiques de l’Holocaust”, una acció musical (text i música) concebuda majoritàriament a partir de material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les mateixes víctimes.
 
El divendres 25 del mateix mes es farà el tradicional concert de Setmana Santa que enguany comptarà amb amb un convidat d’honor, l’Orquestra d’Amics de la UNESCO-Catalunya dirigida pel reconegut violinista Gonçal Comellas. Arrel d’un projecte de gira de concerts solidaris, la coral de l’EMMB s’unirà a l’orquestra de la UNESCO per oferir fragments de les passions segons Sant Joan i segons Sant Mateu de J.S. Bach. Aquest concert està promogut per Càritas Berga i tots els beneficis aniran per a aquesta entitat. El concert es farà a 2/4 de 8 del vespre a l’Església de Sant Pere.
 
El Cicle seguirà el diumenge 24 d’abril amb les Escoles Municipals de Música de Berga, Puigcerdà i La Seu d’Urgell que presentaran el 7è Projecte Simfònic, dirigit per Oleguer Aymamí. Aquest projecte, per primera vegada, incorpora les escoles de música del futur Conservatori de Música dels Pirineus. El repertori presentat és molt variat amb una obra troncal, la Suite de Les Indes Galantes de Rameau, que dialoga amb peces de músics d’àmbits temporals i geogràfics força distants. Aquesta diversitat estilística a l’entorn de Les Indes Galantes té com objectiu experimentar una de les idees fonamentals d’aquesta òpera-ballet emblemàtica de l’època del rococó: estimar i dansar arreu del món. El dia abans, el 23, es farà també una sessió d’aquest concert a La Seu d’Urgell.
 
El dissabte 30 d’abril a les 6 de la tarda l’Espai Pati de l’Escola Municipal de Música de Berga acollirà la Banda i la Banda Jove de l’EMMB, que s’uneixen per oferir un concert format bàsicament per música catalana, a més de música escrita per autors com Benjamin Britten sobre Catalunya.
 
Ja al maig, el diumenge dia 14, sota el títol ‘Cançons de Mar’, la Coral Infantil de l’Escola Municipal de Música de Berga presentarà un concert amb un repertori que viatja a través de diferents estils i èpoques, sempre amb una temàtica relacionada amb el món mariner. Serà a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga.
 

Un concert final per celebrar els 100 anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt

El darrer dels concerts es farà el diumenge 19 de juny al Teatre Municipal de Berga a les 6 de la tarda. Serà ‘Queralt! (un petit musical), una obra creada per celebrar els 100 anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Tal com explica el director de l’Escola, “s’ha volgut oferir un concert amb música que pugui ser interpretada per nens i nenes de 6 a 11 anys i així contribuir a la celebració”. Amb aquesta voluntat, a partir d’un conte escrit per Xavier Gonzàlez-Costa, Robert Agustina ha escrit una música pensada per cantar-la i tocar-la amb els nens i nenes. En aquest cas doncs, és l’estrena d’una obra d’encàrrec que tindrà també un llibre i un CD que es posaran a la venda el mateix dia de l’estrena i que estarà il·lustrat per la pintora Bet Calderer.
 
Totes les entrades del cicle ja es poden comprar a través de la web Tincticket.com i els alumnes de l’EMMB tenen entrada gratuïta a tos els concerts.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.