Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Berguedà

L’escriptor i pintor gironellenc Pere Trasserra celebra 100 anys

Berguedà
188698d74f669da43f3b0cc597e80fc0.jpg
L’11 de setembre va ser una data doblement especial a casa de l’escriptor i pintor  gironellenc Pere Trasserra i Rosal. La Diada de Catalunya coincidia amb la celebració del seu centenari, que el va poder celebrar envoltat de la seva família més propera.  

Tal com explica la mateixa família, “amb l’emoció a flor de pell però amb el cap serè, ha fet un breu parlament on ha dedicat paraules d’agraïment i estima cap totes les persones que l’envoltaven, especialment les seves dues filles i la seva besnéta, nascuda tot just fa un any”.
 
Nascut al barri de Cal Bassacs de Gironella l’11 de setembre de 1918, Pere Trasserra i Rosal va exercir durant més de quaranta anys com a escrivent a la fàbrica de la Colònia Tèxtil de Viladomiu Vell. Al costat de la seva dedicació, tant a la feina com a la família, ha sabut cultivar des de petit una gran afició pel dibuix, la pintura o la fotografia, entre altres activitats, que ha anat exercint fins aquests darrers anys. El 2012 va portar a terme la seva primera gran exposició a Cal Bassacs, en una antològica de cinquanta anys de passió darrera el pinzell. Un any més tard, el novembre de 2013, publicava el llibre “Memòries d’una vida de Colònia” amb l’Editorial La Torratxa, on feia un retrat en primera persona d’una generació hereva d’uns valors ferms de compromís i obediència, que va patir una guerra civil i que va refer-se a través del treball i la generositat. L’any 2014 rebia l’homenatge per part de la Delegació de Creu Roja del Berguedà pels seus anys de dedicació altruista a Gironella.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.