Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Berguedà

Mercat i tradició, l’11-S a Montmajor

Berguedà
5293f5458640d6a0538252e48c357793.jpg
Fa prop de cent anys que el mercat setmanal de la plaça de Montmajor ha estat escenari de vivències, experiències i anècdotes de tota mena que han donat vida i nom a aquest simpàtic poble del berguedà. 

Tant és així que un cop l’any, l’11-S, des de en fa vint  es commemora la tradició amb el gran mercat que converteix tots els carrers de Montmajor en un gran teatre, ple de parades amb marxants d’abans, d’ara i de sempre, que conviuen tot el matí amb escenificacions inspirades en fets i personatges que commemoren la història més pregona d’un poble de pagès on tots els seus veïns col·laboren i actuen amb l’entusiasme i l’alegria que encomana un èxit local.
 
A l’hora d’esmorzar, comença la cercavila de les colles geganteres, presidides per el Casanova i la Pubilla Xica, dos personatges típics del mercat de Montmajor, ell amb gorra i camisa de marxant i ella amb mocador al cap i una cistella conillera. Van rodejats dels nans que rememoren totes les bèsties que els pagesos mercadejaven cada dimecres: conills, pollastres, xais, ànecs… i els segueixen totes les colles de gegants i grallers convidats a la festa. Així s’inaugura el gran mercat i tradició que compta amb un centenar de parades de tota mena on tothom hi pot mercadejar, a l’hora que pels carrers de Montmajor al bell mig de les parades es van succeint  sorpreses que complauen i satisfan tothom, xics i grans. No cal dir que la tradició és ben viva i cada any hi ha alguna novetat enmig del bon humor i l’alegria de veïns i visitants.
 
Quina serà la gran sorpresa d’enguany? Veniu a comprovar-ho, hi sou convidats, el Mercat i Tradició us espera. Podeu passejar, comprar, gaudir d’un dia esplèndid i fins i tot quedar-vos a dinar un bon arròs i botifarres de Montmajor, que millor que sigui encomanat abans del dia 9 de setembre als telèfons 938246000 o al 937441134. Ja ho sabeu, l’11 de Setembre, diada nacional, al matí a Montmajor i, a la tarda, a la Via lliure on , com més serem, més força tindrem. Per arribar al Mercat i Tradició, per Berga, Cardona, Solsona o per Navàs, tots els camins hi fan drecera.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.