Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Oberta la convocatòria del 46è Concurs de cartells de La Patum i la sol·licitud de parelles administradores de La Patum i Els Elois de 2022

Berguedà
patum

L’Ajuntament de Berga treballa en l’organització de La Patum de 2022 que se celebrarà del 15 al 19 de juny. El consistori té la voluntat de celebrar el Corpus berguedà i està valorant els diferents escenaris i formats que podria adoptar la festa, tenint en compte l’evolució de la situació sanitària i les restriccions de la Covid-19. La Patum requereix iniciar els preparatius de la festa amb mesos d’antelació i, per això, el consistori ja ha obert les convocatòries per participar en el 46è Concurs de cartells de La Patum i el termini per sol·licitar les places de les quatre parelles d’administradors i administradores de La Patum i Els Elois de 2022.

Concurs de cartells de La Patum

El 46è Concurs de cartells de La Patum de Berga té l’objectiu d’escollir l’obra que anunciarà les festes del Corpus d’enguany. El certamen s’adreça a persones majors de 18 anys i comptarà amb un jurat qualificador que seleccionarà les propostes finalistes que seran sotmeses a votació popular per triar-ne la guanyadora, del 10 al 24 d’abril al Convent de Sant Francesc. 

Es permetrà la presentació d’un màxim de dos treballs per participant que hauran de ser originals, inèdits i anònims. Es mantindrà el format vertical, de 38×60 centímetres i caldrà presentar les obres sobre un suport de cartró ploma d’uns 5 mil·límetres de gruix. Totes les propostes hauran d’incloure obligatòriament la inscripció: CIUTAT DE BERGA – LA PATUM – CORPUS DE 2022. La temàtica del cartell és oberta, però haurà de ser adient a la festa que motiva el concurs.

Els treballs podran ser elaborats amb qualsevol tècnica artística, però la proposta final presentada haurà de ser el resultat de l’obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys fets amb tècniques de relleu o collage a l’hora de ser reproduïdes o impreses. Les obres participants al concurs es podran lliurar a l’Oficina de Turisme de Berga fins a les 14 h del 8 d’abril de 2022.

patum

Parelles administradores de La Patum i Els Elois

L’Ajuntament de Berga ha obert el termini per presentar candidatures per escollir les parelles d’administradors i administradores de La Patum i Els Elois en representació dels antics quatre barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses).  Els administradors i administradores tenien la funció de recaptar diners per finançar les despeses de les festes de l’Octava de Corpus, però avui dia el seu paper ha esdevingut simbòlic i protocol·lari participant en els diferents actes d’ambdues festes.

La selecció de les parelles es basa en una sèrie de criteris de valoració referents a la data de celebració del casament, el lloc de residència i la vinculació a entitats locals, comparses i formacions musicals per part dels candidats i candidates. Tot i això, no és imprescindible que les parelles candidates estiguin casades per exercir el càrrec d’administradors i administradores. 

El termini d’inscripció acabarà el 22 d’abril de 2022. En cas que el nombre de sol·licituds sigui inferior al nombre de places disponibles, s’obrirà un període extraordinari perquè s’hi puguin apuntar persones a títol individual que posteriorment seran agrupades per parelles. La presentació de sol·licituds es farà mitjançant la presentació d’una instància genèrica, de forma presencial o telemàtica, a través del registre general del consistori berguedà.

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia Oberta la convocatòria del 46è Concurs de cartells de La Patum i la sol·licitud de parelles administradores de La Patum i Els Elois de 2022, també et pot interessar llegir l’Agenda de febrer del Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.