Pànxing Berguedà

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Olvan celebrarà la Festa de Sant Sebastià el proper 20 de gener

Berguedà
Cartell_Sant-Sebastia-2022
Olvan ja té a punt la celebració de la festa de Sant Sebastià. Tot i que es veurà afectada per les mesures de prevenció derivades de la pandèmia de la COVID19, enguany l’organització tornarà a obrir la festa a tota la persones d’Olvan i rodalia. Recordem que l’any passat es va dur a terme en un format estrictament local.

“L’arròs tornarà a protagonitzar el popular dinar dels pobres a Olvan”

Enguany, la festa d’Olvan encara no recuperarà el seu caràcter habitual ja que el popular dinar a la plaça no es realitzarà. Tampoc es portarà a terme el ball de l’Ateneu que tradicionalment amenitzava el músic Jordi Bruch. Tanmateix, l’obertura a persones de fora del municipi i el fet que el dinar es podrà anar a recollir a la plaça suposen dues novetats importants i que fan entreveure que de mica en mica es va recobrant la normalitat.

olvan

El principal fet a destacarà és que, igual que l’any passat, el dinar es recollirà amb un envàs biodegradable que anirà a càrrec de l’organització. I que per poder-lo recollir cal disposar d’un tiquet de reserva. La reserva i recollida del tiquet s’ha de fer a través del telèfon de l’Ajuntament, 93 825 00 13, en dies laborables i de 9h a 14h. El dia límit per a la recollida dels tiquets és el dimecres 19 de gener.

Es vol remarcar especialment que sense tiquet no es podrà participar de la festa. Per altra banda, aquests tiquets aniran numerats. Això facilitarà l’ordenació de l’espera per agafar el dinar, en quatre files, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i fer l’entrega el més ràpid possible.

Per últim, convé recordar que la festa de Sant Sebastià és possible gràcies a les aportacions econòmiques i solidàries del poble i de les gent de pagès d’Olvan, és el seu vot de poble. I lògicament també és possible gràcies al gran nombre de persones voluntàries que fan que la diada tiri endavant i que sigui possible fer un dinar popular per a més de 1.500 persones.

Com que en època de pandèmia s’ha reduït el nombre de persones que recullen el dinar, en el cas que la capta de Sant Sebastià obtingui més ingressos que les despeses generades, l’organització de Sant Sebastià farà una aportació solidària a una entitat d’ajut social de la comarca.  Cal recordar que l’any passat es va fer entrega de més de 1.500 euros a la Creu Roja del Berguedà.

Esperem que l’evolució de la pandèmia millori, i que l’any vinent sigui el del retorn a la festa tal i com s’ha fet sempre. De moment, toca fer un esforç i adaptar-nos a la situació de la pandèmia, per això demanem comprensió i seguiment de les mesures. 

Font: Sebastià Prat. Ajuntament d’Olvan

Si t’ha agradat llegir la notícia Olvan celebrarà la Festa de Sant Sebastià el proper 20 de gener, també et pot interessar llegir la notícia La corrida de Puig-reig torna al carrer

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.