Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Els Pastorets de Berga tornen al Teatre per Nadal amb música en directe

Berguedà
CARTELL_PASTORETS22_FARSA
L’Agrupació teatral La Farsa fa setmanes que treballa en el seu espectacle anual, que es representa a Berga des del 1900. ‘El Bressol de Jesús’ de Serafí Pitarra torna a l’escenari del Teatre Municipal de Berga després de dos anys de suspensió per culpa de la COVID.

Enguany l’espectacle torna amb més força que mai i amb una cinquantena de persones que representaran algun dels personatges del repartiment. Una xifra que demostra el bon estat de salut de l’entitat.

La principal novetat d’aquesta temporada és que la banda sonora de l’espectacle sonarà en directe gràcies a una orquestra de 17 músics. La proposta va venir de la mà del músic berguedà, Lluís Gual, que va proposarnos interpretar la música dels Pastorets de Berga en directe i així poder pujar un esglaó més a nivell de qualitat. Els músics fa dies que assagen i preparen els més de 40 temes que sonen durant les dues hores de funció. Dels cinc dies de Pastorets, només dos seran amb música en directe (25/12 i 06/01). Els cors que acompanyen totes les cançons, seran interpretats també en directe gràcies al cor de veus blanques de l’EMMB. La resta de dies serà amb l’enregistrament que es va estrenar l’any 2017 gràcies a l’arranjament que va fer el compositor berguedà, Sergi Cuenca.

Un altre dels principals canvis d’aquest any és l’eliminació del gènere a l’hora d’escollir el repartiment. Si be l’última temporada el Satan el va interpretar una actriu de l’entitat, enguany els papers de Garrofa i Pallanga també seran representats per dues dones. En aquest cas, Anna E. Puig i Maria Corominas, seran les encarregades de donar vida als dos pastors. Expliquen que és tot un repte però que l’entomen amb una il·lusió molt gran. L’espectacle torna a estar dirigit per Marc i Francesc Marginet i Marc Corominas.

Els Pastorets de Berga es representaran, com de costum, la nit del 25 de desembre a les 21.30h, i els dies 26 de desembre i 1, 6 i 8 de gener a les 17.30h de la tarda. Les entrades es posaran a la venda a partir d’avui a través de la web www.elspastoretsdeberga.cat.

Des de La Farsa convidem a tothom a tornar al teatre durant les festes de Nadal, en primer lloc per veure tots els canvis i novetats que s’han preparat, i en segon per mantenir viva una tradició molt arrelada a la ciutat de Berga.  

Si t’ha agradat llegir l’article Els Pastorets de Berga tornen al Teatre per Nadal amb música en directe, també et pot interessar llegir La Fia-Faia: seguim avançant.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.