Pànxing Berguedà

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Políticament indecent

Berguedà
6bc6f795229061e05927a2aeec204dd4.jpg
Una magnífica comèdia que no és el que sembla i sembla el que és. Un president i una diputada es troben en un luxós hotel per passar una meravellosa vetllada plena de passió i luxúria però degut a uns successos inesperats a mitja tarda, tots els plans de la parella es desmunten a un ritme frenètic, deixant pas a una altra història ben allunyada del que s’havia imaginat el mateix president. 

En aquesta obra de teatre es descobreix un conjunt de personatges que fomenten així una trepidant realitat plena d’accions, decisions i intrigues inesperades fent néixer una obra divertida, distreta, excitant i actualitzada al món d’avui. 
 
“…No, no!!!… Estem a la biblioteca del Parlament…Fuentes!!!! 
 
…He vingut tan de pressa com he pogut…” 
 
Un grup d’actors de Bellver de Cerdanya aficionats, amb ganes de passar-ho bé i treure ferro a la situació política que es vivia i es viu al país, va començar a assajar l’obra de teatre Políticament Incorrecte de Ray Cooney. La idea inicial i principal era fer una adaptació senzilla per anar fent però en cap moment era fer una adaptació amb una personalitat tant “sui generi”. Mentre van anar passant els dies l’obra va patir un procés camaleònic adquirint les pinzellades més actuals de cada episodi polític tant de Catalunya com d’Espanya i les va passar pel sedàs de la broma i la comèdia convertint-la així en una teràpia de riure per a uns i un mal de panxa per a altres. Tal com diria el Manel “el Botones” de l’Hotel Palace: “Mai plou al gust de tothom Vaya vaya vaya…” 
 
Esperem doncs que per a uns i per a altres aquesta comèdia es converteixi en un instant de l’espai-temps especial tal com ha resultat ser per a tots els membres de la Companyia teatral LA MOIXA. 
 
Després de fer la representació cinc vegades a Bellver, hem de dir orgullosos que han vingut a veure-la més de mil persones. Ara iniciem la petita gira pel Berguedà per apropar a tot espectador que tingui ganes d’anar al teatre i riure una estona, POLÍTICAMENT INCORRECTE INSURRECTE “INDECENTE” adaptació de Carles Sánchez de l’obra original Políticament incorrecte de Ray Cooney.
 
En Ramón Solà, personatge principal i qui fa el paper de Puximón, és un dels pedestals de l’obra, qui manté el ritme trepidant a cada escena i per què no dir-ho el centre de l’huracà. 
 
En Carles Pons, és personatge del Senyor Fuentes, cap de gabinet d’en Puximón, ajuda a mantenir l’espiral d’irracionalitat del seu “jefe” per tal de mantenir el seu sou. El segon pedestal de l’obra. 
 
Anna Nadal “ Diputada Rimades” personatge causant de l’huracà. Personalitat forta, i caràcter totalment oposat al Senyor Fuentes. Sense ella no hi ha “follón”. Carles Sánchez director de l’obra. És el causant i culpable de la bogeria que ha impregnat el grup de teatre La Moixa.
 
Actuacions
 
Diumenge 18 novembre
18 h al Casal de la Vila. Bagà.
 
Dissabte 24 novembre
21.30 h al Patronat. Berga.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.