Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Presentació del llibre: Una Caca de Pessebre, guanyador del premi Xaro Vidal

Berguedà
3dff3e1311879c121838140cf91b3419.jpg

Xavier González-Costa ha escrit i representat desenes d’obres teatrals tant per a infants com per a adults.

Aquest dilluns va tindre lloc la presentació de l’obra guardonada amb el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal 2018, Una caca de pessebre, de Xavier González-Costa.  
 
L’acte, celebrat a la Biblioteca Municipal de Carcaixent, comptà amb la presència de l’autor, la regidora de Cultura, Desirée Palma, i la directora de Comunicació de Bromera, Sandra Capsir.
 
El premi, dotat amb 3.000 €, està convocat per l’Ajuntament de Carcaixent amb la col·laboració de Bromera, que ha incorporat aquest títol al seu catàleg dins de la col·lecció «Micalet Teatre».
 
Xavier González-Costa (Berga,1967), és un escriptor que ha cultivat tant la poesia com el teatre i la literatura infantil. Tot i formar-se acadèmicament en ciències econòmiques, ha trobat la seua realització en les lletres i l’escena. La seua trajectòria literària ha sigut reconeguda amb guardons com el Premi de Poesia Josep Maria Benet i Caparà, el Premi de les Garrofes de Berga, el Certamen de Textos Teatrals Vila de Gràcia o el Premi Bambolina Teatre de Torredembarra. A més a més, ha escrit i representat desenes d’obres teatrals tant per a infants com per a adults.
 
La regidora de Cultura, Desirée Palma també ha recordat la importància que té l’afició al teatre com a vertebrador de la vida social i cultural de Carcaixent: «és important fomentar l’estima pel teatre entre la població més jove i aquesta convocatòria pot ajudar a treballar el teatre des de l’escola, no solament com una activitat lúdica per a l’alumnat, sinó perquè puguen aprendre altres habilitats com ara escoltar, reforçar la seua memòria i enriquir el seu vocabulari».
 
Una caca de pessebre està protagonitzada per una xiqueta insolent i descarada que decideix muntar el pessebre perquè s’acosta Nadal però que, en obrir la caixa on el guarda, troba una sorpresa ben desagradable. Es tracta d’un misteri que hauran de resoldre les mateixes figuretes, amb l’ajuda de tot el públic i d’algun personatge inesperat que pot fer trontollar tots els principis dels lectors o espectadors. 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.