Pànxing Berguedà

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Cultura – Berguedà

‘Puig-reig, castell de Guillem de Berguedà i comanda templera’, de l’Eudald Serra

Berguedà
14ffaaa38a14891a22f6f4fd92eae7e2.jpg
El castell de Puig-reig, Guillem de Berguedà i els templers protagonitzen l’últim llibre de l’historiador Eudald Serra, ‘Puig-reig, castell de Guillem de Berguedà i comanda templera’, fruit de l’anàlisi de tota la documentació trobada relacionada amb la fortificació, des dels seus inicis fins a l’actualitat. 

L’obra analitza la història del castell, sense oblidar el paper clau de Guillem de Berguedà i l’Orde del Temple al segle XII, i la contrasta amb la informació obtinguda gràcies a les darreres intervencions arqueològiques dutes a terme al castell.
 
Nascut a Puig-reig l’any 1986, Eudald Serra és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un màster interuniversitari en Identitat Europea Medieval per la Universitat de Lleida (UdL). Actualment, és arqueòleg director dels jaciments del castell de Puig-reig i del castell de Merola, a part de ser membre de l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, una entitat que té com a objectiu la recuperació i dignificació de la història medieval del poble.
 
Editorial Sunya.

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.