Pànxing Berguedà

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Cultura – Berguedà

Titot presenta una novel·la sobre l’assassinat de Guillem de Berguedà

Berguedà
29fa222374e6dda88c1c958a8ba7db1d.jpg
No és la primera vegada que el berguedà Francesc Ribera, més conegut com Titot, dedica la seva obra a Guillem de Berguedà.

Ho va fer fa uns anys (2003) amb el disc “Guillem de Bergue-dà, el gran trobador”, un recull de l'obra completa del troba-dor, musicada per trenta-dos músics d'arreu dels Països Catalans. Ara és el torn d'una novel·la per esbrinar qui va ser l'autor de la mort del cèlebre trobador ber-guedà. El llibre l'edita Ara Llibres i ja està disponible a les llibreries.
 
L'assassinat de Guillem de Berguedà
L'apassionant vida i la misteriosa mort de Guillem de Berguedà, controvertit personatge del segle XII català, de la mà de Francesc Ribera, Titot. Del trobador Guillem, alt poeta o baix cafre, o se n'era admirador o se n'era enemic.
 
El 26 de juliol de 1196 Guillem de Berguedà va ser assassinat per un sicari. Considerat un dels millors trobadors d'Europa, la seva ploma no apuntava al cor de les dames, sinó al dels seus nombrosos enemics. Entre les víctimes dels sirventesos de Guillem de Berguedà, hi havia alguns dels personatges més poderosos dels comtats catalans. No és estrany que algun d'ells optés per prendre's la justícia pel seu compte. Fos qui fos, però, va pretendre que l'autoria del crim restés anònima. Els amics del trobador, en canvi, no es resignaren que la cosa quedés així. Algú havia ordenat matar el gran trobador català i ho havia de pagar. Para-doxalment, foren els poemes de Guillem de Berguedà els que assenyalaren el camí per trobar l'inductor de l'assassinat.
 

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.