Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Berguedà

Una farcida agenda d’activitats culturals al Konvent

Berguedà
41800ddcbf765d04344c295d60cdf173.jpg
Konvent ha preparat un setembre i octubre ple d'activitats, on s'emfatitza el bon criteri cultural dins d'un espai referent i especial a la nostra comarca. L'art, la gastronomia, la moda i la passió per les inquietuds, ens porta a un projecte ple d'essència que treballa pel coneixement del territori i l'evolució.

 
 
Dijous 18 setembre 
Egoics * 
Premi Tendències 2013 
Un projecte creat a tres bandes per l'escriptora Núria Farizo, el director de cinema Gerard Normal i el tècnic de so i productor de música electrònica Joan Vila. Egoics és el resultat del premi Tendències, que promou Regió7 i TVM i que, a través d'un jurat, tria talents emergents del territori per a la realització d'un projecte. El resultat és un treball audiovisual, un curt dividit en nou peces d'uns trenta minuts de durada. Els tres creadors van decidir aproximar-s'hi a través de l'eneagrama, una eina de psicologia per a “l'autoconeixement de les nostres fortaleses i debilitats”. Una mena de mapa del comportament humà, basat en nou diferents tipus de personalitat. Egoics, però, explora el caràcter, la part negativa de la personalitat.
 
Dissabte 20 setembre 
John Cage amb Orquestra del Caos
Acte inaugural del que serà la setmana del bolet a Konvent des d'una vessant artística.
Art i gastronomia es mesclaran amb la proposta de l'Orquestra del Caos amb especial homenatge a John Cage. 
L'Orquestra del Caos és un grup musical amb seu a Barcelona per persones vinculades al Big Ensemble del Taller de Músics i altres cercles de la música d'avanguarda. Els seus objectius principals són la producció, creació i divulgació d'esdeveniments artístics sonors, musicals, audiovisuals i multimèdia, amb un interès especial pel coneixement en conjunció amb el desenvolupament tecnològic. 
Per bé que José Manuel Beren-guer i Carlos Gómez integren l'Orquestra del Caos en l'actualitat, aquesta col·labora amb artistes i intel·lectuals d'arreu del món.
 
El nom és tota una declaració d'intencions, ja que es defineix com una proposta eclèctica, desordenada, indefinida, interdisciplinària i versàtil.
 
Diumenge 21 setembre 
Geeta Pearson (Montreal – Canadà)
La polifacètica artista canadenca retorna al Berguedà per seduir-nos amb la seva veu angelical. En el seu nou projecte fusiona veu i piano clàssic. Professora de piano acadèmica, dóna la volta als clixés establerts i defensa un directe amb una veu que pot recordar a una Bjork medicada i una Patti Smith sobre-emocionada.
 
Del 23 al 28 setembre
Setmana del Bolet – Gastronomia i art
Una mirada a l'entorn i al territori de les nostres comarques, amb el bolet i l’art com a eix principal, cercant tocs d'evolució i coneixement.
 
Dilluns 29 setembre 
Hornet leg (Portland -USA)
La banda americana que està de gira per Europa, fa parada a Cal Rosal i ens demostren les similituds musicals amb bandes com The Who,  White Stripes i la vena pop més arriscada actual.  Elegància extrema per una tarda-vespre de dilluns.
 
Dissabte 4 d'octubre 
Microteatre
La Farsa, Tràfec Teatre i Anònim, entre altres, es repartiran per diferents estances del Konvent per oferir-nos mini-peces teatrals relligats per un recorregut.  Experiència única de viure cinc mini-obres en el transcurs d´una hora.
 
Exposicions:
 
Nil Safont, Ester Polo i Angelina Vilella
Tres projectes del tot diferents s'estrenaran en exclusiva a Konvent. Absolutament seduïts en aquesta ocasió per la pintura des de tres punts totalment personals i diferents. Nil Safont és la coproducció que Konvent apropa en exclusiva. Una revisió de l'art del carrer, portada a la tela, de la mà d'aquest jove berguedà.
 
 
Dimarts, dimecres i dijous – Cinema
Konvent inicia un cicle de cinema centrat en autors germànics que van començar treballant dins l'anomenat “Nou Cinema Alemany” i que, posteriorment, desenvoluparen carreres pròpies i interessos personals. El gust per la transgressió, per tractar temes socials obertament crítics amb les postures oficials i certa experimentació formal podrien ser denominadors  comuns d'uns directors extraordinaris.
 
Durant les properes quatre setmanes, cada dimarts, dimecres i dijous projectarem una pel·lícula de Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Win Wenders i, l'última setmana d'Alexander Kluge, Volker Schlöndorff i Margarethe von Trotta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.