Pànxing Berguedà

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Cultura – Berguedà

Una gran abraçada per Queralt

Berguedà
a60933f9c15ca68d530bcba7295033dc.jpg
Continuen els actes previs a la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. L’última de les iniciatives va ser tot un èxit de participació. Sota el títol “Abracem Queralt”, mil cent persones van pujar el passat 3 d’abril al Santuari de Queralt. Tots ells convocats per les entitats infantils i juvenils de Berga i Avià. L’objectiu, el d’abraçar la muntanya de Queralt per a manifestar l’estimació i respecte vers aquest símbol de tots els berguedans.

Molts dels participants van sortir a les 9 del matí des de la plaça de Sant Pere i del Parc de Lledó per a trobar-se amb altres que s’hi van afegir prop de la Font Negra. En arribar al Santuari, en una parada, es venien els mocadors commemoratius d’Abracem Queralt, dissenyats per Sergi Muntaner, així com aigua, patates, fruits secs, números del Cove de Queralt, damassos, llibres, punts de llibre, plaques de cava i altres objectes de Queralt2016.
 
 
A quarts d’11, les i els participants es van aplegar a la placeta on abans hi havia l’antic funicular, a prop de les escales d’anar a la Cova, on nois i noies de les entitats organitzadores els van donar un gomet i indicacions del tram on s’havien de col•locar. En total es va formar un recorregut de 1,4 quilòmetres que donava la volta a la muntanya del Santuari passant per la Font del Bou. Una gigafoto va immortalitzar el moment, a més d’una fotografia de grup amb la Mare de Déu de Queralt.
 
 
Els participants més petits, van rebre un conte sobre la troballa de la Mare de Déu de Queralt, editat per Queralt2016 amb il•lustracions i text de l’artista berguedana Cris Siles. Els mocadors d’Abracem Queralt, es continuaran venent els dissabtes al mercat, a la parada que hi haurà a la Fira de Maig i als centres educatius, al preu de 5 euros, com a col•laboració amb Queralt2016. L’objectiu és que els nens, nenes i adults el puguin lluir als actes del centenari i durant les patums d’enguany.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.