Pànxing Berguedà

5, març del 2024

Search
Close this search box.

5, març del 2024

Cultura – Berguedà

VI Mostra de Productes de la Terra a Rajadell

Berguedà
2d81ad524a4c599b79bc1fbac1a5f9e6.jpg

Un any més, Rajadell aproparà veïns i forasters als productes típics de la zona amb la Mostra de Productes de la Terra a Rajadell. En aquesta sisena edició, la mostra girarà al voltant de les herbes remeieres i medicinals.

L’esdeveniment va néixer gràcies a un projecte de màrqueting que van proposar l’Ajuntament i una comissió de turisme formada per diferents persones i entitats del poble. Com que l’objectiu era promocionar el turisme a la zona, els va sorgir la idea d’organitzar una fira, que finalment seria una mostra.
 
Des de llavors, que ja fa cinc anys, la Mostra de Productes de la Terra a Rajadell ha dedicat cada edició a un producte en concret a través de tallers i xerrades: el safrà, el vi, l’oli, la mel, els fruits secs i, enguany, les herbes. Tot són productes que podem trobar al poble mateix.
 
L’esdeveniment, que es preveu que acollirà entre 700 i 800 visitants (la xifra va pujant any rere any), es concentra sempre en un matí de diumenge. Ara bé, en aquesta edició s’ampliarà a un dia més, el matí del dissabte, ja que tindrà lloc una caminada pel voltant de Rajadell per descobrir les diferents plantes que hi podem trobar, quines propietats medicinals i alimentàries tenen, si es poden menjar o no, on les podem trobar, etc.
 
 
Es fan tallers, demostracions i xerrades de la temàtica de la temàtica de les herbes remeieres i medicinals.
 
Pel que fa a la localització, la mostra s’organitza al nucli antic, de manera que quedi tot concentrat i a prop. Tot i que no s’hi pot accedir en cotxe, que s’ha d’aparcar a la zona de baix del poble per pujar-hi caminant, disposen d’una furgoneta que fa de llançadora perquè tothom que vulgui o ho necessiti pugui pujar sense problemes.
 
Podeu consultar el programa de la Fira: aquí. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.