Pànxing Berguedà

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Entrevistes – Berguedà

Entrevista a Berguedà Bike Trails i Velo Berga

Berguedà
entrevista_bergueda_trail_velo_berga
El món de la bicicleta és un ecosistema infinit: cada ciclista té la seva manera d’entendre’l, la seva modalitat predilecta i els camins a rodar són tants com vulguem que siguin. La comarca del Berguedà és un autèntic oasi de pistes, corriols i carreteres que ens porten a descobrir un patrimoni històric, cultural i paisatgístic meravellós. Berguedà Bike Trails és una iniciativa que vol acostar aquest món ciclista a tothom, perquè coneguin aquesta riquesa berguedana. Per saber-ne una mica més, hem parlat amb l’Oriol Rego, de Berguedà Bike Trails i amb la Sandra Subirana, de Velo Berga. A pedalar!

Què és la Berguedà Bike Trails?

La Berguedà Bike Trails és una iniciativa pensada per a promoure el món de la bicicleta en totes les seves modalitats al Berguedà. Al mateix temps, a través de la pràctica del cicloturisme i gràcies a unes rutes ben definides, es farà promoció de tot el que té per oferir la comarca. Així, damunt la bicicleta, la gent podrà descobrir el patrimoni històric, gastronòmic i cultural, per exemple.

D’on neix la iniciativa?

En primer lloc, de la passió que sentim pel món del ciclisme i totes les possibilitats amb les quals compta. Personalment vam voler documentar una ruta pensada per a realitzar amb bicicletes gravel que fes la volta a tota la comarca, que vam batejar amb el nom de Volves de Foc.

A partir d’aquí, veient que podia ser una bona eina de promoció del Berguedà, va anar germinant la idea de crear aquestes rutes perquè la gent, a través de la disciplina que més li agrades, sigui MTB, sigui gravel o de carretera, pogués descobrir aquest entorn tan ric. I no ho pensem només per la gent que no coneix el Berguedà, és també una eina boníssima perquè els que viuen a la comarca la descobreixin.

La Berguedà Bike Trails és una iniciativa pensada per a promoure el món de la bicicleta
La Berguedà Bike Trails és una iniciativa pensada per a promoure el món de la bicicleta

I on les trobaran aquestes rutes?

En l’àmbit de difusió, treballarem amb dues plataformes. Una serà la nostra pàgina web, que farà de llibreria per totes les nostres rutes i de punt físic, a més a més de Velo Berga, on la gent pugui aterrar quan ens busquin. L’enllaç és:
www.berguedabiketrails.cat, i estarà operatiu als voltants del 15 d’abril. L’altra eina que ens permetrà compartir les rutes és l’aplicació Komoot, on la gent es podrà descarregar els tracks de les rutes, amb les seves etapes i tot el recorregut al detall. A més, aquests, s’aniran actualitzant, i tant la web com el nostre Komoot seran dinàmics, i hi anirem incorporant rutes noves cada temporada.

Hi ha aquest vessant més autosuficient, de descarregar-se la ruta i fer-la de manera autònoma, però també hi ha l’opció de gaudir d’una experiència rodona amb allotjament, trànsfers de material, etc.

Exacte. Gràcies a l’agència de viatges Pedratour, qui vulgui podrà realitzar la ruta i totes les seves etapes sense preocupar-se de res. Durant la ruta sabran on podran parar a menjar i els companys de Velo Berga els podran assistir si tenen algun problema mecànic. Al final de cada jornada, els esperarà a l’allotjament tot el seu equipatge, i només s’hauran de preocupar de pedalar i gaudir de l’experiència.

Sandra Subirana de Velo Berga
Sandra Subirana de Velo Berga

És una bona manera de vertebrar el món ciclista amb el turisme a la comarca.

La nostra idea, de fet, és que la iniciativa vagi de la mà de tots els actors econòmics lligats al turisme que s’hi vulguin sumar, com poden ser la restauració, els allotjaments rurals i tot el que va lligat a la bicicleta, com poden ser botigues que ofereixen serveis mecànics, per exemple.

Si a través nostre, ni que sigui només una persona dóna suport a tot aquest teixit turístic comarcal, doncs per nosaltres ja haurà valgut la pena. Volem generar un ecosistema que es fonamenti en la bicicleta, i així crear i fer girar una roda que beneficiï tant als que gaudeixin de les rutes com els establiments que, al cap i a la fi, són els que fan possible aquest gaudi.

Per anar escalfant les cames. Quina ruta ens destacaríeu?

Doncs amb la que va començar tot plegat, la Volves de Foc. És una ruta pensada per fer amb bicicleta gravel que dóna la volta a la comarca: 410 quilòmetres de pistes i carreteres secundàries per descobrir l’Alt i el Baix Berguedà. Per això el seu nom, pel marcat contrast que hi ha entre aquestes dues zones malgrat formar part de la mateixa comarca. Pels amants de la bicicleta de muntanya trobem la Catllaràs Hack i pels entusiastes de la carretera, la Ruta dels 16 colls. Si entreu al nostre perfil d’Instagram, n’hi trobareu un bon tast per a tots els gustos!

Oriol Rego de Berguedà Bike Trails
Oriol Rego de Berguedà Bike Trails

Les rutes les podem trobar a la nostra pàgina web, www.berguedabiketrails.cat i estarà operatiu als voltants del 15 d’abril. L’altra eina que ens permetrà compartir les rutes és l’aplicació Komoot i de punt físic, a Velo Berga, on la gent pugui aterrar quan ens busquin.

Font: Oriol Bombardó Rosiñol

Si t’ha agradat llegir Entrevista a Berguedà Bike Trails i Velo Berga, també et pot interessar l’entrevista a Jeroni i Pep, socis de Bram.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.