Pànxing Berguedà

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Entrevistes – Berguedà

Córrer Sense Por, el repte solidari de Pau Ventura i Judith Franch

Berguedà
b0d9f575954e0f9d9d9e54edd08442f2.jpg
Travessar el Berguedà corrent, en un recorregut que visita els cims més emblemàtics de la comarca. El que va néixer com un repte personal al cap de l’esportista berguedà Pau Ventura, s’ha convertit en una fita solidària que comparteix no només amb una altra experta corredora, la Judit Franch, sinó també amb tots aquells que lluiten per combatre el càncer, i en especial amb la seva parella, l’Anna Altimiras, fundadora de l’Associació Sense Por.
El Pau explica que la idea va néixer fa uns 2 o 3 anys, “feia temps que tenia al cap fer una cosa així. Era un repte personal i esportiu, ho vaig compartir un dia entrenant amb la Judit i li va encantar la idea…” però les circumstàncies personals dels dos corredors van fer que la idea s’aparqués. Per poc temps però. “Quan l’Anna, després de superar el seu càncer va muntar l’associació la idea va tornar a aparèixer però afegint-hi la part solidària. La Judit també es va engrescar i va ser ella la que va proposar de compartir-ho amb més gent, de fer-ho amb una mica més de sarau”, explica.
 
A partir d’aquí han donat forma al repte que compta ja amb la col·laboració d’amics i entitats que preparen activitats per animar-los, seguir-los i ajudar-los econòmicament en aquesta travessa que passarà pels cims més emblemàtics de la comarca. El destí de la solidaritat serà el d’ajudar a una família d’Olvan amb un fill que després de ser operat d’un tumor al cap, requereix d’un costós tractament que només es realitza a Alemanya.
 
La Judit, la companya de trajecte del Pau diu que no va dubtar ni 2’ en dir que sí: “gas amb el repte i més per la causa! Nosaltres correm perquè ens agrada i,  en certa manera, també és per nosaltres una necessitat,però que aquesta vegada això pugui anar molt més enllà del simple fet de posar-se un dorsal, de buscar un resultat,un temps i una posició en una cursa, fa que ens ho agafem encara amb més ganes”. 
 
La Judit parla de la causa, d’ajudar a un nen d’Olvan que necessita un tractament costós, però no només això, Sense Por, l’associació que l’Anna, la parella del Pau, va engegar per recaptar fons per la Marató de TV3 dedicada al càncer ajuda ara a les dones que han passat per una mastectomia i un simple (però també costós i especialitzat) tatuatge les pot ajudar a refer la seva vida. 
 
 
Solidaritat, aquesta vegada en format esportiu. “Ja sabem que no podem ajudar a tothom, tan de bo!” exclama la Judit, però tots dos estan convençuts que aquest petit granet de sorra creixerà amb les aportacions de la resta de la gent. “La comarca ja ha demostrat en diferents ocasions que és solidària i nosaltres també ho serem fent una de les coses que més ens agrada: corrent a casa, travessant el Berguedà! Si ho aconseguim serà una gran satisfacció i si a més ajudem… No podem demanar res més” conclou el Pau.“El Berguedà és casa nostra, és el nostre jardí i el volem resseguir de punta a punta per un motiu,una fita i ho farem corrent sense por!”
 
Un exigent, però preciós, recorregut
I quin serà el recorregut? Doncs justament això sembla que serà el més complicat. El traçat ja està definit i més enllà de la bellesa dels paisatges i cims per els quals transcorrerà, rebel·la un altre repte, el dels constants canvis de terreny, paisatge i desnivell. En total 106 quilòmetres que acumulen un desnivell positiu de més de 6.000 metres. “Un bon símil seria la UltraPirineu, per distància i paisatge, però en aquest cas hi afegim la complicació de voler passar pels cims que ens defineixen com a comarca de muntanya, serà una mica ‘trencacames’ i probablement el que més ens castigarà físicament”. Un recorregut exigent, en el que també hi tindrà molt a dir el temps que faci. Però els corredors no tenen por “la part bona és que no és una competició sinó un repte i per tant no ens imposem res. Tot i que volem intentar fer-ho en 24 hores, tenim clar que ho volem gaudir i que és un repte que ens ve molt de gust, sense pressió i sense estar pendents del rellotge ni res”, expliquen tots dos.
 
 
Diferents maneres d’ajudar 
La parella de corredors i l’associació Sense Por han ideat diferents vies per aquells que vulguin unir-se al repte. Acompanyar en un tram del recorregut els corredors i aportar el que voluntàriament el que es vulgui, és la primera de les opcions. La segueixen formar part d’algun dels avituallaments. Totes dues fórmules requereixen de prèvia inscripció que es pot fer a través de la web www.sensepor.cat o el compte de Facebook. També es demanar que es faci una aportació econòmica. Si el que es vol és només ajudar econòmicament, Sense Por posarà a la venda samarretes tècniques. Finalment també es pot fer un donatiu mitjançant un ingrés o una transferència bancària al número de compte: ES53 0182 1965 1802 0162 0855.
 
Així doncs, qui vulgui participar i formar part d’aquest repte ho pot fer no només ajudant econòmicament, sinó també acompanyant en algun tram del recorregut al Pau i la Judit, ja sigui animant-los o corrent al seu costat, això sí ‘SensePor’.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.