Pànxing Berguedà

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Entrevistes – Berguedà

Entrevista a Marc Canals, de l’Òptica Climent

Berguedà
Captura de pantalla 2022-10-24 a les 11.39.51
La importància de revisar la vista

PER QUÈ ÉS IMPORTANT FER UNA REVISIÓ OPTOMÈTRICA?

El nostre sistema visual és el principal nexe d’unió entre l’entorn i nosaltres mateixos. És a través de la visió que aprenem, ens formem i ens desenvolupem al llarg de la nostra vida, ja sigui en l’àmbit laboral, social i d’oci.

És per això que es recomana fer revisions optomètriques aproximadament cada dos anys, ja des de la infantesa, per poder detectar possibles problemes que després podrien ser més greus en etapes posteriors.

QUINS SÓN ELS PRINCIPALS PROBLEMES VISUALS QUE PODEM TROBAR ALS INFANTS?

  • Miopia: La miopia ja és considerada per l’OMS com una epidèmia del segle XXI, es calcula que la seva prevalença arribarà al 50% de la població el 2050. En el desenvolupament de la miopia influeixen factors tant genètics com ambientals. La prevalença de miopia en infants amb pares miops és més alta. La miopia ha estat associada en diversos estudis al treball en distàncies curtes, ús de tauletes, mòbils, ordinadors…
  • Insuficiència de vergències i estrabismes: Són disfuncions en les quals els ulls no es coordinen correctament per treballar de forma conjunta. En condicions normals, els ulls, quan mirem de prop, han de girar cap al nas per dirigir-se cap a l’objecte desitjat. Quan aquestes condicions no es donen o bé se’ns fa molt difícil de fer-ho, pot comportar problemes de visió doble, o bé de mal de cap, fatiga visual i visió borrosa. Quan mirar de prop ens comporta tant d’esforç, en adults és freqüent la falta de concentració i un baix ritme de lectura. En el cas dels infants, pot minvar de forma molt important el rendiment escolar.
  • Ambliopia: L’ambliopia o ull gandul afecta al voltant d’un 2-5% de la població i és una de les causes més comunes de pèrdua de visió als països desenvolupats. Cal estar alerta si el nen és prematur o hi ha antecedents d’ull gandul als familiars, problemes de refracció o problemes de retina. És crucial diagnosticar-lo com més aviat millor. Encara que sol ser asimptomàtic, alguns signes poden ser: mals de cap o de cervicals, o bé quan ja ha après a llegir, se salta paraules o confon lletres.

QUINES SOLUCIONS TENIM A AQUESTS PROBLEMES?

  • Teràpia visual: La teràpia visual és un programa d’exercicis visuals personalitzats on es realitza una estimulació neurofisiològica per millorar problemes de vergències, ambliopies…
  • Orto-k: L’ortoqueratologia o ORTO-K és la tècnica reversible que es du a terme per corregir la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme mitjançant una lent de contacte d’ús nocturn. És la solució ideal per no dependre d’ulleres o de lents de contacte durant el dia i poder fer qualsevol mena d’activitat sense necessitat de correcció. És també una tècnica ideal per a frenar l’augment de la miopia.
  • Lents amb un disseny específic: Existeixen tant lents de contacte com lents oftàlmiques dissenyades per relaxar l’acomodació i frenar l’augment de la miopia.

Si t’ha agradat llegir l’Entrevista a Marc Canals, de l’Òptica Climent, també et pot interessar llegir Entrevista a Joan Gassó, propietari del Fuives Centre Mundial del Ruc Català.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.