Pànxing Berguedà

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Entrevistes – Berguedà

La Banda del Panda

Berguedà
028cbca2024471bb6fb5bf3ce31268e0.jpg

La Banda del Panda és un grup de música que ha sonat pel Berguedà. L'hem pogut sentir a Gósol, Montmajor i Graugés. Però sobretot és conegut per la seva participació anual a les festes del Barri de la Creu d'Avià. Ara, vénen el 10 de maig, a La General de Berga, a presentar el seu últim treball “A la Fresca” (Kasba Músic).

La nova Gira de La Banda del Panda es diu Gira+, i ja els ha portat a presentar el disc a Madrid i Saragossa. Què us ha fet escollir la capital berguedana per presentar el disc?
La veritat és que des de que vam tocar per primer cop a Avià sempre hem tingut molt bona rebuda al Berguedà i a més ens feia il·lusió poder tocar a la General així que, quan ens ho van oferir, no vam dubtar en fer el possible per venir.

Veniu de tocar fora de Catalunya i el setembre aneu a un festival a França. El vostre repertori de cançons és bàsicament en català però també canteu en castellà i francès. Aquesta és la clau de l'èxit per la qual acabeu traspassant fronteres?
Doncs suposo que en part és això i en part pel tipus de música que fem. Les nostres cançons tenen l'objectiu de fer ballar a la gent i quan toques a llocs amb altres cultures te n'adones que el llenguatge de la música és internacional i que per connectar amb algú no hi ha millor instrument.   
 
A les festes del Barri de la Creu ens teníeu acostumats a la Rumba Catalana, sembla que en la Gira+, aneu més enllà i incloeu temes d'SKA, country, reggae…cap a on evoluciona La Banda del Panda?
No sé si parlar d'evolució jeje! La veritat és que tot és força improvisat i són les cançons les que ens porten cap a un estil o un altre. Sí que és cert que ara hem incorporat dues guitarres elèctriques en alguns temes i això porta a un so més contundent i amb mes riffs… la rumba hi es present però ja no té el paper principal dels nostres primers anys.
 
Vau ser escollits un dels 8 millors directes de rumba de Catalunya l'any 2013. Què trobaran les persones que vinguin a veure-us?
Doncs un nou espectacle centrat en l'energia i el ball, esperem fer ballar a la gent i que durant dues hores s'oblidin de tots els maldecaps i es deixin portar pels peus.  

La gent que us ha escoltat en directe diu que teniu un toc a Dusminguet, què en penseu?
Per nosaltres és un luxe que ens hi comparin perquè són un referent musical. És evident que el so de l'acordió diatònic i fer cançons per ballar fa que sovint ens relacionin amb ells, però, més enllà d'això, crec que som força diferents. A més,  ells són incomparables pel que va significar el que van fer i quan ho van fer.   

Per últim, on podem escoltar el vostre repertori musical? com ho podem fer per conèixer les lletres i les cançons?
Doncs a la nostra web www.labandadelpanda.com (des d'on us podeu baixar el CD), a les xarxes socials i sobretot en directe que sempre val més la pena.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.