Pànxing Berguedà

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Entrevistes – Berguedà

La BdeGust supera la dècada amb novetats i entusiasme

Berguedà
c2342aa227f786fecb3364a576d6267d.jpg
Ja fa 10 anys que va néixer la mostra BdeGust, que cada primer diumenge de juliol acosta al públic berguedà el món del vi i productes gastronòmics de la comarca. Durant aquesta dècada, al capdavant de l’organització hi ha hagut sempre dones. En total ara en són 20. 

Hem parlat amb elles per saber què ens prepara aquesta edició número 11 d’una mostra que ja s’ha convertit en un imprescindible del calendari berguedà.
 
Abans que res, per què només dones?
Doncs vam començar sent un grup de dones sense voler i ara podem dir que ja s’ha convertit en un tret característic de l’organització. De fet, no hem tingut mai la sensació que algun home hagi volgut entrar i se l’hagi vetat, de fet n’hi ha uns quants que ens ajuden any rere any. La veritat és que no hi havia la intenció que fos així, que només fóssim dones, però de manera natural ha passat. I ara ja busquem dones… Som les “BdeGusteres” (riuen)!
 
Què és el que pretén la BdeGust?
Com que el Berguedà no és una terra de vins –si més no, de moment–, el que volíem era aproximar el món del vi a la gent de la comarca. Per fer-ho més autòcton, més local, hi vam incorporar alguns productors locals i comarcals, per demostrar també que el Berguedà té molta qualitat quant a producte primari.
 
I el fet d’haver complert ja 10 anys se us planteja com un repte?
Els 10 anys ens han fet reflexionar i pensar que és moment de prendre decisions… La mostra té un fantàstic estat de forma i tot i que valorem molt el fet de tenir productors que des de l’inici, i sobretot en els moments difícils, hi han sigut presents, creiem que és el moment de donar un tomb a la mostra per tal que variem. La veritat és que ara tenim molta demanda i l’espai físic és limitat. No volem créixer ni sobredimensionar la mostra, ni canviar de lloc, ja que entenem que forma part de la seva essència,i per tant sí que hem optat per fer que els productors vagin canviant.
 
I quines novetats més tindrem a la BdeGust 2018?
Doncs comptarem amb més tallers, aquest any en farem un de pa i un altre de cerveses com a novetat. A part, els tallers infantils també tindran un nou aire, mantenint els gratuïts de la tarda però professionalitzant el del matí amb el “Cuinetes Club”. A part d’això, també estem molt contents de rebre el primer projecte vitivinícola de la comarca, el de la Bauma de les Deveses, que encaixa del tot amb la filosofia de la BdeGust.
 
 
I no hem parlat de música, la música és també part de la BdeGust oi?
I tant, com sempre, al migdia busquem algun grup de proximitat i el de cloenda intentem també cada any apostar per la qualitat, seguint la línia de la BdeGust. Bandes que encaixin amb l’espai i la nostra filosofia. 
 
Ja per acabar, quin tipus de públic rep la mostra?
Un públic “molt maco” (riuen). Principalment ve gent de la comarca, però molt diversa pel que fa a edat i estil. Públic familiar, gent jove i també gent més gran. Ara ens proposem arribar a públic d’altres zones pròximes com el Lluçanès i Osona. 
 
A nivell de xifres? Esteu contentes?
Cada any ve més gent i gaire més no ho podem assumir. Hauríem de canviar d’espai i això no ho contemplem perquè l’espai forma part de la mostra.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.