Pànxing Berguedà

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Entrevistes – Berguedà

Pau Llorens, professional de l’orientació

Berguedà
28b420c71d5f39a6ed6f27f307d38ea2.jpg
Casserres. 23 anys. 

Quan comences a fer curses?
Tenia uns 15 anys quan vaig començar a fer curses d’orientació a l’institut, i vaig enganxar-m’hi de seguida.
 
Venies del món de l’esport?
Jo jugava a futbol i ho vaig anar compaginant fins que als 18 anys vaig decantar-me únicament a les curses d’orientació.
 
I ara tens 23 anys. T’hi dediques professionalment?
El canvi va venir de mica en mica. Quan vaig anar a la universitat a estudiar INEF vaig començar a entrenar-me més conscientment en un grup de tecnificació. El meu club sempre ha estat el Club Orientació Berguedà i he participat en diferents grups d’entrenament, primer a la selecció catalana, després entrenant per lliure, i ara fa dos anys que estic al grup de tecnificació de la Selecció Espanyola a Madrid. És un club de deu nois i set noies, i dins d’aquests es fan proves de selecció per assistir als mundials i als europeus, als quals jo en categoria absoluta encara no he pogut anar, només en categoria júnior. 
 
És complicat aquest món?
Més que un altre esport segur que no, perquè és un esport petit. Però de totes maneres, demana molta dedicació. És un esport agraït perquè de mica en mica vas millorant i avances per assolir nous reptes.
 
Com és el teu dia a dia?
Quan entrenem fort fem sessions dues vegades al dia, i al llarg de la setmana realitzem entre quatre i cinc sessions d’orientació combinades amb les d’altres disciplines complementàries: gimnàs, pista, muntanya, piscina, bicicleta… 
 
Quan vens al Berguedà, descanses?
Realment em costa molt més entrenar quan sóc aquí, perquè sempre tinc altres coses a fer. És més difícil trobar els dos moments del dia per entrenar i baixo una mica el ritme, tot i que intento entrenar igualment. 
 
Què té la comarca per fer orientació?
Els boscos són molt importants. Estem entre l’alta muntanya i la plana, i els entorns són idonis per fer curses d’orientació. El més important, però, és la gent. El moviment que s’ha generat al voltant de l’orientació i la motivació de persones que hi ha al darrere és bàsic per créixer.
 
Què suposa per al Berguedà acollir el MOC?
És la seva oportunitat per posicionar-se al mapa de les curses d’orientació i perquè el món vegi que aquí es fa orientació de qualitat, que hi ha mapes bons i una bona organització. Si els que venen queden contents, pot ser la manera que en els propers anys rebem esportistes d’arreu a participar en les nostres competicions. És una manera de fer veure que s’estan fent les coses bé.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.