Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Berguedà

Quartet Mèlt

Berguedà
7596f6937365e5a31b0f1e962fc70b9d.jpg
Amb la seva veu van conquerir bona part dels catalans, fins al punt que aquests els van fer mereixedors de guanyar la final del programa Oh Happy Day en la seva tercera edició. 

Són 4, dos nois (Eloi Fort, Oriol Quintana) i dues noies (Magalí Sare, Ariadna Olivé).  Sí, ells van ser, els que van passar per davant del cor berguedà Giovinetto, però res de competitivitat, els uneix una bona amistat. Ara, arriben al Berguedà per protagonitzar el concert solidari del Rotary.
 
 
Pels despistats que faci un temps que no us segueixen… Quina ha estat, en grans línies, la trajectòria del Quartet Mèlt, des de la seva aparició a la televisió?
Ja fa uns quants dies, sí! I en aquests quatre anys hem fet més d’un centenar de concerts per Catalunya i alguns indrets d’Europa, hem gravat dos discs (Maletes -2016- i Xarrampim -2017-), hem presentat altres repertoris pels directes, com ara Bestial, i, ara, ens hem llençat més enllà, cap al món del teatre, amb Imparables.
 
I és justament amb aquest espectacle, amb Imparables, que arribeu al Berguedà. Què cal esperar-ne?
Un espectacle de teatre amb cançons que ofereix un viatge pels darrers 100 anys d’història de Catalunya a través de les cançons que més han marcat o il·lustrat cada època. Hi explicarem les maneres com s’ha escoltat música al nostre país en el darrer segle, i de com la música i tot el que l’envolta ha acompanyat els grans canvis socials i els moments polítics que hem viscut. En aquest espectacle, on anem acompanyats d’un actor, els espectadors hi trobaran molt d’humor i molta emoció, i es sentiran identificats de seguida amb la història de dalt l’escenari, que és la història col·lectiva de tots.
 
Música antiga, versions modernes, tot a través del cant coral. La veu torna a estar de moda?
La veu ha estat sempre de moda, sobretot en un país com Catalunya. Tenim un país amb un tresor de tradició coral, que sempre s’ha expressat cantant i ha construït teixit social per mitjà de la veu i el cant. En l’àmbit amateur, aquesta tradició està més que consolidada a casa nostra. La llàstima és que encara no s’hagi arribat a una normalització professional d’aquest àmbit amb un Cor Nacional de Catalunya que doni sortida als cantaires de cor professionals que es formen a casa nostra i que cobreixi el repertori coral simfònic que avui assumeixen de manera total i amb un compromís molt exigent només cors amateurs.
 
A grans trets, expliqueu-nos com neix el Quartet Mèlt?
El Quartet Mèlt sorgeix d’un grup d’amics, companys de cor, que tenen ganes de portar al terreny del quartet aquell repertori coral que més els agrada. I el primer que fem és sortir a cantar nadales al carrer l’hivern del 2012, fins que acabem conformant un repertori de concert que comencem a portar damunt dels escenaris.
 
I el nom? D’on surt?
De l’expressió Això és mel!, que vol dir Això és fantàstic! i la fèiem servir per a tot, sobretot per influència d’uns amics nostres de Banyoles.
 
Amb ganes de venir a Berga el pròxim 27 d’octubre?
I tant! Serà la primera vegada que venim al Berguedà, ja en teníem ganes! Ens podem imaginar que no va ser la comarca on vam rebre més vots a la final de l’Ohhappyday… però ei, ens estimem molt els Giovinetto! I estem segurs que en un lloc com Berga aquest espectacle que apel·la directament a la nostra història hi pot encaixar molt bé, i més en una data tan assenyalada per la nostra història recent! Us hi esperem a tots, berguedans!
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.