Pànxing Berguedà

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Entrevistes – Berguedà

Serviobres Queralt, nissaga de constructors del Berguedà

Berguedà
Serviobres Queralt
Quan una empresa fa més de vuitanta anys que aporta solucions a les necessitats constructives de tota una comarca i més enllà de les seves fronteres, vol dir que alguna cosa ha fet bé. I amb els anys, arriba l’experiència. És precisament això el que aporta a tots els seus projectes Serviobres Queralt, SL, un bagatge d’experiència i professionalitat fruit d’una herència de treball i esforç. Hem parlat amb en Josep Roca perquè ens expliqui la història de l’empresa.

Com neix l’empresa i quina és la seva història

Serviobres Queralt neix de la continuació d’una nissaga de constructors del Berguedà. L’inici de l’activitat empresarial la comença l’Avi Benet Roca Ambròs, a Gironella, a mitjans dels anys 30. Durant la Guerra va haver d’aturar l’activitat, però l’any 1942 va reprendre la feina al costat del seu soci Joan Tubau. Després, els seus fills Benito i Salvador i el fill del soci Lluís, funden l’empresa CONSTRUCCIONS GENERALS ROCA, SL, l’any 1971. Es va convertir en una de les empreses capdavanteres del sector al Berguedà.

L’any 1991 els fills dels socis creen l’empresa CONSTRUCCIONS I PROMOCIONS QUERALT, SL. La nova generació va conduir aquesta empresa familiar a portar a terme projectes de major envergadura, però la crisi econòmica del 2008 va afectar molt fort a la branca de les promocions. Amb l’objectiu de continuar l’activitat i preservar el màxim de llocs de treball, l’any 2012 es crea l’empresa SERVIOBRES QUERALT, SL.

Serviobres
Serviobres Queralt és una empresa familiar amb més de vuitanta anys de trajectòria professional – Imatge: Serviobres

Hem assegurat la continuïtat de l’activitat sota la direcció de Josep Roca Pursals, i l’empresa compta amb l’experiència i el coneixement del mateix equip humà i tècnic de les anteriors empreses dels pares i avis.

Així, ens hem convertit en una empresa de referència en la construcció i la rehabilitació d’edificis, amb una base sòlida i uns principis ferms en la qual delegar tot tipus de projectes de gran envergadura, siguin públics o privats.

Com us ha afectat la pandèmia?

Ens ha afectat, com a tota la societat. Hem hagut de prendre totes les mesures de seguretat que les autoritats ens han anat indicant. També hem format els nostres treballadors. Fins al dia d’avui, a la plantilla de Serviobres hem tingut molt poques baixes, però això no fa que abaixem la guàrdia. Repartim mascaretes i hidrogel per a tothom i procurem mantenir les distàncies en la mesura que sigui possible.

Pel que fa a l’activitat productiva, sí que ens han aturat alguns projectes que esperem que ben aviat es puguin reprendre.

Esperem que aquesta situació no s’allargui i trobin la vacuna definitiva.

Serviobres
Les obres i els mètodes constructius evolucionen, i amb ells, la formació i reparació de l’empresa – Imatge: Serviobres

Com ha evolucionat durant tots aquests anys Serviobres Queralt?

L’empresa ha tingut una evolució constant, tant del personal d’obra com del personal tècnic i d’oficina.

Les obres també han evolucionat molt i estem al dia per conèixer els nous materials que s’utilitzen. Alguns d’aquests avenços responen a exigències de la moda, però ens fixem en els que perduren, que són el resultat de la bona pràctica constructiva. En aquests moments, des de la nostra oficina tècnica, podem oferir un valor afegit als projectes que portem a terme. Hem incorporat dues arquitectes tècniques, un enginyer industrial superior i un enginyer electrònic. Tots plegats formen un equip que posem a disposició dels nostres clients. La construcció és un procés industrial molt complex i necessita bons professionals, i això és el que oferim.

Quins serveis oferiu a la clientela? 

El nostre és un projecte empresarial, no ens limitem només a fer la feina estrictament de l’obra. Així doncs, donem un valor afegit a cada projecte. Disposem d’un equip tècnic molt potent i amb molta experiència. Això dóna als nostres clients la tranquil·litat que els seus projectes es desenvoluparan amb molta solvència i professionalitat.

“Ens agrada cuidar els detalls de cada client, buscant l’equilibri entre la relació qualitat-preu i oferint l’opció més òptima” – Imatge: Serviobres

Quina és la vostra filosofia i com veieu el futur?

La nostra filosofia de Serviobres és la de construir per millorar la qualitat de vida de les persones. Per tant, allò que fem ha de millorar l’entorn dels pobles i de les ciutats. Ho fem amb responsabilitat econòmica, social i mediambiental.

És una mica allò que es diu “la feina ben feta no té fronteres, en canvi, la feina mal feta no té futur”.

Ens agrada cuidar els detalls de cada client, buscant l’equilibri entre la relació qualitat-preu i oferint l’opció més òptima. El futur el veiem esperançador. En aquests moments estem passant per uns moments difícils, però aquesta pandèmia té data de caducitat.  Viure al Berguedà té moltes possibilitats per poder desenvolupar projectes de molts tipus: turístics, residencials, industrials… Estem molt a prop de l’àrea de Barcelona, amb la qual cosa el potencial es multiplica.


Si t’ha agradat llegir l’entrevista Serviobres Queralt, nissaga de constructors del Berguedà, també et pot interessar La Patumaire de Berga.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.